От началото на март беше възстановена работата по втория етап

...
От началото на март беше възстановена работата по втория етап
Коментари Харесай

Фандъкова: В ход е вторият етап на цялостната реконструкция на две улици в район „Илинден"

От началото на март беше възобновена работата по втория стадий от цялостната реорганизация на ул. " Кукуш " и ул. " Йосиф Щросмайер " в регион " Илинден ", сподели кметът на София Йорданка Фандъкова пред публицисти по време на инспекция на ремонта на ул. " Кукуш ".

Улицата беше в доста неприятно положение, по тази причина беше включена в капиталовата стратегия още предходната година, изясни кметът. Ремонтът е разграничен на два стадия: главен ремонт на ул. " Кукуш " и главен ремонт на ул. „ Йосиф Щросмайер ". Фандъкова изясни, че една от аргументите ремонтът да бъде сбъднат на два стадия, е родителите и децата да доближават безпроблемно до детската градина, която се намира на ул. „ Кукуш ", оповестява Българска телеграфна агенция.

Канализацията е изпълнена, а водопроводът се довършва, след което ще стартира работа по построяването на осветлението, изясни Фандъкова и добави, че когато ремонтът на ул. „ Йосиф Щросмайер " завърши, ще бъде положен износващият пласт асфалт и на двете улици.

Кметът на София сподели, че остават още два стадия, които ще продължат след май месец, като изясни, че това е един от огромните 9 обекта, по които се работи в границите на тази година.

Тези големи вложения в базовата инфраструктура не ги стопираме, даже и в най-тежките рецесии, тъй като това е значимо за хората, съобщи Фандъкова. В същото време районните кметове имат цялостна независимост да стартират ремонта на тротоарите по новата стратегия, като кметът на регион „ Илинден " към този момент е почнал, добави тя.

Фандъкова, изясни, че от през днешния ден започва и плануваното миене на улици, с цел да се поддържа положителният тип на столицата.

Кметът на София разяснява и решението на Общинския съвет за преместването на „ Паметника на Съветската войска ", като изясни, че сега тече срокът, в който регионалният шеф би трябвало да отговори каква е процедурата за всяко решение на Общински съвет и дали има желание да върне решението или не. Последната дата е 23 март, след което към този момент ще пристъпим към осъществяването, сподели Фандъкова и изясни, че изчакват да влезе в действие решението на Общинския съвет.

По мотив митингите на жителите на столичния регион " Младост " против застрояването в региона, Йорданка Фандъкова сподели, че няма издадено позволение за градеж при метростанция " Г. М. Димитров ".

" Надявам се хората да са наясно със обстановката сега, сподели кметът и добави, че няма никакво придвижване по градежа. Все още няма мнение във връзка с премахването на дърветата в региона. Това решение би трябвало да се утвърди и прегледа в комисията на Общинския съвет ", изясни още кметът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР