От началото на летния сезон 18 души са се удавили

...
От началото на летния сезон 18 души са се удавили
Коментари Харесай

18 удавени хо Южното Черноморие от началото на лятото

От началото на летния сезон 18 души са се удавили по Южното Черноморие, като една от главните аргументи е неспазването на препоръките на спасителите.

А морето е рисково, предизвестяват спасители. Въпреки възбраната за къпане, единствено за два дни двама души се удавиха в Бургаско, оповестява " Нова телевизия ".

 „ При трагични произшествия най-честата причина е надценяване на благоприятни условия на плажуващия, подценяване на заплахите, които крие морето, и отвод да се преценяват с предизвестията ”, уточни Николай Димитров,  концесионерът на плаж „ Крайморие ".

А спазването им сега е от извънредно значение поради необикновеното за средата на август време, което провокира доста вреди на плажните линии.

Не всеки съблюдава разпоредбите. Аз и по специалност съм пожарникар, проследявам обстановката, в случай че вероятно нещо се случи, да се притечем на помощ ”, споделя Стоил, който е на отмора със фамилията си.

Предвид неналичието на законова уредба у нас, която да дава право на спасителите да глобяват недисциплинирани плажуващи, им остава единствено да ги призоват: „ Следвайте прецизно техните инструкции и рекомендации ”, уточни Димитров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР