„От началото на извънредното положение 90 000 души са останали

...
„От началото на извънредното положение 90 000 души са останали
Коментари Харесай

Сачева: Очакваме 200 000 души да запазят работата си чрез мярката 60/40

„ От началото на изключителното състояние 90 000 души са останали без работа, като в същото време съвсем 57 000 са намерили нова. Всеки ден има хора, които остават без работа и надлежно намират друга. Хубавото е, че в последните две седмици повече са хората, които намират работа, в сравнение с тези, които губят своята “. Това сподели в предаването „ Събуди се “ министърът на труда и обществената политика Деница Сачева.
Тя добави, че обществените ограничения работят. Близо 50 дни има непрестанно увеличение на броя на хората, които аплайват по мярката 60/40. „ Над 16 000 са подадените заявки и са надлежно за 260 000 чиновници и служащи. Част от тях се повтарят, тъй като работодателите са кандидатствали единствено за един месец и в този момент желаят за втори и трети. Нашите упования са 200 000 души да запазят работните си места с помощта на тази мярка. За 170 000 към този момент са изплатени възнагражденията “, изясни Сачева.
Социалният министър изясни, че по мярката може да се кандидатства до 30 юни, а до 30 юли ще може да се заплаща по този неин дизайн. След това тя ще има нов подобен и посредством него ще може да се назначават хора от Бюрата по труда.
Паралелно с това започва нова стратегия за назначение на безработни лица, която е на стойност 160 милиона лева „ Тя е ориентирана само и единствено към безработните. Нашето предпочитание е да насочим всичките си старания за понижаване на безработицата и намаляването на нуждата хората да стоят на обществени помощи “, изясни още Деница Сачева.
Тя беше безапелационна, че сега напъните са ориентирани към това да се възвърне заетостта допустимо най-бързо. И добави, че ще е належащо наливането на средства за ограниченията за поддръжка на другите браншове. Такъв образец са автобусните транспорти.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР