От началото на инвазията в Украйна там са загинали 1611

...
От началото на инвазията в Украйна там са загинали 1611
Коментари Харесай

ООН съобщава за 1611 цивилни смъртни случаи

От началото на нашествието в Украйна там са починали 1611 цивилни поданици, в това число 131 деца, съгласно обновени данни на Организация на обединените нации. Броят на ранените се прави оценка на 2227 души, осведоми Руската работа на Би Би Си.

Сред починалите са 409 мъже, 240 дами, 25 девойки и 43 момчета, както и 63 деца и 831 възрастни, чийто пол към момента не е прочут.

В териториите на Донецка и Луганска области, следени от Украйна, са убити 425 души, се споделя в отчета. В териториите, следени от самопровъзгласилите се " национални републики ", са убити 67 души. В други райони на Украйна са починали 1119 души, заяви Организация на обединените нации.

Повечето от записаните цивилни жертви са вследствие на потреблението на оръжия с огромна повърхност на проваляне, в това число тежка артилерия и реактивни системи за залпов огън, ракетни и въздушни удари, се споделя в отчета.

Организация на обединените нации означи, че действителният брой на починалите е доста по-висок, защото в отчетите са включени единствено доказани случаи, а там, където има борби, е невероятно бързо да се ревизира информацията.

Междувременно кметът на Мариупол, само че тази информация няма по какъв начин да бъде доказана. Освен това доста украинци са напуснали страната, някои от които към Русия или към територии, следени от проруските сепаратисти и те не са регистрирани като публично напуснали Украйна бежанци. За тях официланта украинска позиция, е че те са " " от съветската страна.

Припомняме, че през вчерашния ден за първи път Русия призна публично, че във военните дейности в Украйна. На 25 март съветското министерство на защитата заяви, че по време на специфична интервенция в Украйна са починали 1351 души, а 3825 души са ранени, което е последната съответна информация по този въпрос.
 Призовават украинците да се изтеглят от 3 области
Призовават украинците да се изтеглят от 3 области

Очаква се ескалация
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР