От началото на годината още три големи банки въведоха такса

...
От началото на годината още три големи банки въведоха такса
Коментари Харесай

Още три големи банки въведоха такса за теглене на пари от собствен банкомат

От началото на годината още три огромни банки вкараха такса за изтегляне на пари от личен банкомат с дебитна карта като % от сумата. Процентът върху теглената сума варира за всяка от банките сред 0.1 и 0.16, като минимумът е 0.30 лева Първият образец за сходен тип комисионна бе от септември предходната година.  

Финансовият анализатор Десислава Николова посочи пред БНР, че в 60-70% от случаите тази такса е 0.30 лева, което значи, че колкото по-голяма сума теглим от банкомат на банка, издала дебитната карта, толкоз по-висока сума ще заплатим към нея.

Според Николова новият тип такса съставлява нарастване на таксите. " Има нарастване при интервенциите, свързани с изтегляне и внасяне на суми по сметка, нарастване в месечните такси за поддръжка на разплащателна сметка (от към 2.50 към този момент е 4 лв. на месец за физически лица), има растеж и на таксите, свързани с потребление на дебитна карта. Това са най-често променяните банкови такси. Три-четири пъти годишно банките у нас поправят цените си ".

Ако картата се употребява за постоянно изтегляне на ниски суми, ние ще заплащаме минималната такса от 30 стотинки. Все още няма такса, когато се разплащаме с карта в огромните търговски обекти.

Десислава Николова не счита, че има спогодба сред банките да подвигат таксите. " Ако се бяха споразумели, нямаше да има подобен дълъг времеви период - от септември до февруари - да вкарат такса като % от теглената сума. Предполагам, че и другите банки обаче ще последват техния образец ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР