От началото на годината до момента са подадени общо 226

...
От началото на годината до момента са подадени общо 226
Коментари Харесай

Расте интересът към помощите за новородено дете

От началото на годината досега са подадени общо 226 заявки към Общината за разпределяне на еднократна помощ за новородено дете, от които 218 фамилии дават отговор на критериите и са получили ваучери на обща стойност 109 000 лева Така подкрепените млади фамилии са с 31 повече от 2020 година.

Община Казанлък и през тази година съумя да обезпечи средства за подкрепяне на младите фамилии посредством разпределяне на еднократна финансова помощ за новородено дете под формата на ваучери за закупуване на пелени за еднократна приложимост и детски храни. Желанието на Кмета Галина Стоянова и нейния екип с тази обществена мярка е насърчаване на раждаемостта и задържане на младежите в учебно заведение до приемане на приблизително обучение, а образованите млади фамилии да останат да живеят и работят в община Казанлък.

От приемането на Наредба № 17 на Общински съвет – Казанлък за реда и изискванията за разпределяне на еднократни финансови помощи на жители на община Казанлък през месец март 2020 година досега, еднократна финансова помощ под формата на ваучери са получили 405 новородени деца, като общата стойност на всички раздадени ваучери е 202 500 лева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР