От началото на годината 47-ото Народно събрание е приело 34

...
От началото на годината 47-ото Народно събрание е приело 34
Коментари Харесай

Новият парламент приел 34 закона за една сесия

От началото на годината 47-ото Народно заседание е приело 34 закона, 42 решения и една декларация. Това сочи информация, готова от дирекция „ Пленарни съвещания, парламентарен надзор и финални текстове “ на Народното събрание и парламентарния пресцентър. За съпоставяне, 44-ото Народно събрание е приело за същия интервал 72 закона и 92 решения.

От 1 януари до 20 април 2022 година в Народното събрание са постъпили 73 законопроекта, като 41 от тях са импортирани от народни представители. Предложените планове за решения са 71, от които 67 са на депутати. Три плана за обръщения и заявления са били импортирани от народни представители.

През втората си сесия 47-ото Народно заседание е провело 48 пленарни съвещания, четири от които изключителни.

Новоприетите закони от началото на годината са:

- Законът за държавния бюджет на Република България за 2022 г.;

- Законът за бюджета на държавното публично обезпечаване за 2022 г.;

- Законът за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2022 г.;

- Законът за покритите облигации;

Парламентът е приел промени в Закона за правосъдната власт; Закона за пощенските услуги; Закона за българското гражданство; Закона за пазарите на финансови инструменти; Закона за поощряване на инвестициите; Закона за отбрана на потребителите; Закона за енергетиката.

Използваното време за реализирането на контролната функционалност на Народното събрание през втората сесия на 47-ото Народно заседание е 79 часа и 37 минути, като парламентарният надзор е провеждан в 13 от петъчните пленарни съвещания. Едно изключително пленарно съвещание е било отдадено на парламентарен надзор. Членовете на държавното управление са дали отговор на 993 въпроса и 57 питания.

От началото на годината в Народното събрание са постъпили 1470 въпроса и 78 питания. В този интервал е имало 10 чувания, две разисквания по запитване и пет пъти е реализиран така наречен блиц надзор.

Най-много въпроси и питания са били импортирани от народни представители от парламентарната група на ГЕРБ - 694 въпроса и 30 питания. От „ Демократична България” са отправили 229 въпроса и 10 питания; от Движение за права и свободи – 203 въпроса и 7 питания; от „ Продължаваме промяната “ – 134 въпроса и 10 питания; от „ Възраждане “ – 81 въпроса и 20 питания; от Българска социалистическа партия – 75 въпроса и едно запитване и от „ ИТН “ – 67 въпроса и 1 запитване.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР