От началото на година до този момент в Столична община

...
От началото на година до този момент в Столична община
Коментари Харесай

От началото на година до този момент в Столична община са почистени 97 речни участъка

От началото на година до този миг в Столична община са почистени 97 речни сектора. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова, която през днешния ден ревизира почистването на река Слатинска в региона на ул. "Витиня " и бул. "Владимир Вазов ".

Средствата, които са заложени в общинския бюджета целево за разчистване на речни корита, са малко над 1,5 млн. лева

Фандъкова означи, че почистването на речни корита е една от доста значимите ограничения по предварителна защита против наводнения. Непрекъснато се вършат спешни почиствания, тъй че да не се позволен съществени завирявания, разясни тя.

"За страдание хората не престават да изхвърлят отпадъците си в реките. Тук виждаме дюшеци, разнообразни предмети. Затова молбата ми е дано въпреки всичко да знаем, че това още веднъж е против нас. Ако ние изхвърляме отпадъците си в реките и деретата, при най-малкия дъжд ще се получи завиряване и ще се наводнят нашите къщи. Така че би трябвало да бъдем задоволително дисциплинирани и да имаме чувството за това, че в процеса на предварителна защита би трябвало да вземат участие всички ", сподели кметът Фандъкова.

Още шест сектора от плануваните за тази година следва да бъдат почистени до края на сезона. Отделно от парите в общинския бюджет Столична община е кандидатствала за почистването на към 60 сектора и пред държавната междуведомствена комисия за възобновяване и подкрепяне.

Фандъкова означи, че с изключение на почистването на коритата е построено и система за мониторинг на речните равнища, а се наблюдават непрестанно равнищата на общинските язовири. В 23 речни сектора има сензори, които в действително време ни оповестяват, в случай че има повишаване на равнищата, тъй че да може да се реагира навреме при рецесия, разяснява кметът.

Този сектор от Слатинска река се чисти тази година за четвърти път, сподели Нина Макарова, шеф на дирекция "Околна среда " в Столичната община, и добави, че един път е измит главно, а по-късно единствено се поддържа проводимостта му.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР