От началото на февруари предприятията от сектор туризъм ще имат

...
От началото на февруари предприятията от сектор туризъм ще имат
Коментари Харесай

Предприятия от сектор туризъм могат да кандидатстват от началото на февруари за средства по ПВУ, новата мярка е с бюджет 200 млн. лв.

От началото на февруари предприятията от бранш туризъм ще имат нови благоприятни условия за финансиране на бизнеса си. Те ще могат да аплайват за средства по Плана за възобновяване и развиване по процедурата „ Изграждане на нови ВЕИ за лично ползване в композиция с местни уреди за предпазване на сила в предприятията ". Това е най-очакваната мярка по ПВУ по линия на Министерството на нововъведенията и растежа, с общ бюджет 200 млн. лева

Процедурата беше оповестена за публично разискване на 12 декември 2022, което ще продължи до 12 януари 2023 година, в това число. Предложения и мнения може да се изпращат в системата ИСУН 2020.

След като публичното разискване завърши, мярката ще бъде отворена за кандидатстване в оптимално къс период, като се чака това да се случи при започване на февруари.

Мярката „ Изграждане на нови ВЕИ за лично ползване в композиция с местни уреди за предпазване на сила в предприятията " е ориентирана е към микро, дребни и междинни предприятия, дребни сдружения с до 499 чиновници и такива със междинна пазарна капитализация с до 1500 чиновници. Минималният размер на безвъзмездната помощ ще е 100 000 лева, а оптималният - 1 млн. лева Съфинансирането ще е от 35% до 50% според от района и категорията на предприятието. Мярката ще разреши на бизнесите да построяват мощности до 1 MWh за лично ползване, както и уреди за предпазване на електрическа енергия. Най-разпространената такава композиция е фотоволтаици и акумулатори. Произведеният ток, който не влезе в потреблението на производствата, няма да може да се връща в електроразпределителната мрежа или да се търгува и продава. Инвестициите ще оказват помощ на фирмите да подобрят енергийната си успеваемост и да станат по-малко подвластни от пазара на електрическа енергия. По този метод ще бъде интензивен и преходът към климатична индиферентност.

За облекчение на кандидатстващите, процедурата е доста опростена и се кандидатства единствено електронно в ИСУН 2020, прецизират от Министерството на нововъведенията и растежа.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР