От началото на деня до 18.00 часа служителите на Пожарна

...
От началото на деня до 18.00 часа служителите на Пожарна
Коментари Харесай

МВР: Служители на ПБЗН са реагирали на 118 сигнала за произшествия в страната

От началото на деня до 18.00 часа чиновниците на " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " /ПБЗН/ са реагирали на 118 сигнала за катастрофи, от които 11 пожара и 106 избавителни действия. Това се показва в информация на основната дирекция " ПБЗН " за оперативната конюнктура на територията на страната, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

 © фотоси: Българска телеграфна агенция
Към момента звената за " ПБЗН " вземат участие в локализирането и ликвидирането на 14 катастрофи. Няма данни за застрашени хора и обитаеми места. Постъпилите сигнали са най-вече за територията на Столичната община и областите Пловдив, Пазарджик, София, Смолян. Основната част от тях са за наводнени приземни етажи, изби, дворове и елементи от пътна и улична инфраструктура, както и за премахване на рискови предмети и паднали дървета.



В област Пловдив са осъществени отводнителни действия по 49 сигнала за наводнени къщи, дворове, подлези, улици, публични здания и за паднали дървета. В област Смолян са получени 30 сигнала за наводнения и местни рискове от наводнения, отработени са 26 от тях. Бедствено състояние е оповестено на територията на Смолян и Чепеларе.

В област Пазарджик са постъпили 30 сигнала за наводнени приземни етажи, изби на частни и публични здания и елементи от уличната инфраструктура. Екипите на " ПБЗН " са отработили 26 от тях.



В област Бургас все още са получени над 35 сигнала за наводняване улици, паркинги. Екипи на пожарната работа работят по отводняването им.

Постъпилите сигнали в област Монтана са пет и всичките са отработени.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР