От началото на 2023 г. бТВ медиа груп ще се

...
От началото на 2023 г. бТВ медиа груп ще се
Коментари Харесай

Германецът Ралф Бартолайт е новият изпълнителен директор на bTV

От началото на 2023 година " бТВ медиа груп " ще се ръководи от Ралф Бартолайт, който поема поста на основен изпълнителен шеф. Той заема мястото на Мартин Швехлак, който макар измененията, ще продължи да дава отговор за вести, цифрово наличие и уеб планове в групата. Това е втора управническа смяна на няколко равнища, откакто през 2020 година капиталовата група PPF закупи групата Central European Media Enterprises (CME), която с изключение на " бТВ медиа груп " има медийни бизнеси още в Чехия, Словакия, Словения и Румъния. На българския пазар PPF има още телекома " Йеттел България ".

След договорката групата телевизионни компании бяха управлявани от някогашния основен изпълнителен шеф на " Нова броудкастинг груп " Дидие Щосел. bTV обаче не попадна под неговото ръководство. Затова само българската медийна група беше отделена в настрана сдружение - CME Bulgaria, което до в този момент се ръководеше от чешкия управител Любош Йетмар. Сега обаче от българската медийна група оповестяват, че той ще трансферира всички отговорности по надзора на бизнес интервенциите на българския пазар на Душан Швалек, основен действен шеф на CME и сегашен член на надзорния съвет на bTV.
Новият управител
Германецът Ралф Бартолайт има дълготраен медиен опит. Повече от 20 години е бил част от немската ProSieben Sat.1 Media SE, като последната му позиция е основен шеф за специфични планове на групата. Негов фокус в медиите и развлекателното наличие включва както оперативна, по този начин и финансова активност, основаване на наличие и цифрови изследвания. Преди да се причисли към групата ProSiebenSat.1 през 2005 година, Бартолайт е бил публицист в изданието Frankfurter Allgemeine Zeitung и сътрудник на Deutsche Presse Agentur (dpa) в Москва и Лайпциг. Непосредствено преди поста му в bTV, от ноември тази година той е назначен за консултант в групата на CME.
Реклама
" Щастлив съм да поздравявам Ралф в екипа на bTV. Неговият просторен взор върху интернационалните медии, развлекателното наличие, и най-много опитът му с нововъведенията и дигитализацията в нашата промишленост, ще го нареждат по най положителния метод, с цел да форсира нашите амбициозни проекти за напредък на bTV ", разяснява за медиите Душан Швалек.

За 2021 година " бТВ медиа груп " регистрира доходи от 149.3 млн. лева и облага в размер на 22.2 млн. лева В портфолиото на медийната група влизат каналите bTV, bTV Cinema, bTV Action, bTV Lady, bTV Comedy и Ring. Сред цифровите активи на сдружението са осем уеб страницата, както и цифровата платформа VOYO.BG. " Радиокомпания Си Джей " е дъщерно сдружение на " БТВ медиа груп ", под чиято шапка са радиостанциите Z-Rock, bTV Radio, N Joy, Jazz FM и Classic FM.
Свързани публикации Спас Русев получи контрола над компанията майка на " Булсатком " 6 октомври 2022, 06:05 Собственикът на BTV и Yettel напуща Китай 30 юни 2022, 11:29 Собственикът на " Йеттел " и bTV има нов изпълнителен шеф 5 май 2022, 15:26 Господин Йовчев: Фокусът на групата bTV е видеосъдържанието и цифровите платформи 1 април 2022, 06:59 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Сирма Пенкова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР