От началото на 2018 г. застраховките Гражданска отговорност ще се

...
От началото на 2018 г. застраховките Гражданска отговорност ще се
Коментари Харесай

От 2018 нарушителите може да плащат до 200% отгоре „Гражданска отговорност”

От началото на 2018 година застраховките „ Гражданска отговорност ” ще се дефинират самостоятелно за всеки водач на база нарушаванията, които е правил на пътя, стана ясно от думите на зам.-председателя на Комисията за финансов контрол (КФН) Ралица Агайн пред бТВ. „ Подготвяхме се дълго за въвеждането на тази система “, сподели тя.

Идеята е водачите без нарушаване да заплащат по-ниска цена от базовата, която се заплаща сега, а хората с нарушавания – по-висока. За най-недисциплинираните водачи цената може да скочи до 200% по отношение на базовата, за изрядните понижението е към 50%, посочи Агайн.

Една от значимите стъпки за въвеждането на системата „ бонус – малус ” е била да се свържат осведомителните системи на застрахователите с тези на Министерство на вътрешните работи. При определянето на цената ще се взимат поради всички регистрирани нарушавания и влезлите в действие наказателни постановления.

Със сигурност ще се санкционира шофирането с превишена скорост, тъй като това нарушаване най-често води до произшествия на пътя, разгласи зам.-председателят на КФН.

Тя посочи, че новата система може и да не влезе в действие от 1 януари идната година, само че сигурно ще бъде въведена при започване на 2018 година

Целта не са по-високи доходи за застрахователите, твърди Агайн.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР