От МВР съобщиха, че тази сутрин е започнала операция в

...
От МВР съобщиха, че тази сутрин е започнала операция в
Коментари Харесай

Бомбени заплахи затвориха училища, тече операция на МВР в цялата страна

От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че тази заран е почнала интервенция в цялата страна по отношение на получени в понеделник (22 януари) мейли за сложени бомби в разнообразни учебни заведения. Проверяват се образователни заведения в разнообразни градове.

" Освобождаването на учениците се постанова по отношение на непредвидената обстановка, основала се заради получена опасност на тел. 112. Информацията е получена от управлението на районно управление (на МВР) - Козлодуй. Бомбена опасност е отправена към всички учебни заведения в област Враца ", оповестяват от общинската администрация в Козлодуй ", написа в известието на община Козлодуй.



Община Мизия също разгласява известие:

" Освобождаването на учениците от образователни занятия се постанова по отношение на подаден сигнал за бомбена опасност на тел. 112, който касае всички учебни заведения на територията на област Враца. Информацията е получена от управлението на Участък Мизия. Ще бъдат подхванати всички нужни ограничения за обезпечаване сигурността на учениците от виновните институции ".



Преди началото на образователните часове постройките в Бургас са били претърсени от полицията, откакто също е получен сигнал . Нищо подозрително не е било намерено, а образователният развой протича обикновено.

В София и Русе са направени инспекции още преди започване на часовете . Няма данни за нищо притеснително. Полицейското наличие в региона на учебните заведения ще бъде засилен.

В Ямбол и в Сливен работят всички учебни заведения.

Последната вълна от бомбени закани в доста учебни заведения в страната бе през октомври м.г. Тогава сигнали за бомба бяха получени в областите Бургас, Русе, Стара Загора, София и Сливен. Тогава от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че сигналите не са изпратени от България, само че не откриха връзка с съветски хакерски офанзиви.

През март десетки учебни заведения също бяха затворени още веднъж поради бомбени закани. Няколко седмици по-късно пък ГДБОП задържа трима възпитаници за изпращане на сигнали за бомба в образователни заведения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР