От МВР разпространиха кадри от задържането на лидера на ГЕРБ

...
От МВР разпространиха кадри от задържането на лидера на ГЕРБ
Коментари Харесай

МВР разпространи снимки и видео от задържането на Бойко Борисов

От Министерство на вътрешните работи разпространиха фрагменти от задържането на водача на ГЕРБ Бойко Борисов и дадоха спомагателна информация по отношение на полицейската интервенция.

Акцията е планувана и извършена не за показност на дейностите на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, а в осъществяване на законовите полицейски отговорности, обявиха от пресцентъра на министерството.



Операцията на Министерство на вътрешните работи е извършена с цялостно почитание към закона и лицата, по отношение на които бяха подхванати процесуално-следствени дейности. В хода на полицейската акция са осъществени претърсвания и изземвания на три адреса.

 Снимка: МВР

За период до 24 часа в полицията са арестувани три лица, които преди този момент са минали през медицински обзор в Медицинския институт на Министерство на вътрешните работи, допълват още от прессужбата.

 Снимка: МВР

При в началото постъпилата информация е имало съмнение, че част от дейностите биха могли да бъдат свързани с някои от 120-те случая, по които работи европейската прокуратура.

След осъществяване на процесуално-следствените дейности и осъществен разбор на събраните доказателства и документите е преценено, че материалите ще бъдат докладвани на Софийска градска прокуратура.

 Снимка: МВР

В днешния ден са разпитани и очевидци. В 10 часа тази заран прокуратурата е известена с факс за формираното по случая в Министерство на вътрешните работи досъдебно произвеждане. Два часа по-късно е избран наблюдаващ прокурор.

Няколко часа по-късно наблюдаващият прокурор е отказал да се срещне с проверяващия служител на реда, който да му рапортува материалите от досъдебното произвеждане. Дадени са инструкции те да бъдат входирани в деловодството на СГП. Към 16.00 часа наблюдаващият прокурор е изискал да се срещне с проверяващите служители на реда.

 Снимка: МВР

Полицейското задържане на трите лица ще бъде прекъснато, в случай че прокуратурата не постанови прокурорско задържане за период до 72 часа. При следващи инструкции на наблюдаващия прокурор същите ще бъдат изпълнени.

Вижте всички фотоси ТУК>>>

Действията по следствието не престават под наблюдението на прокуратурата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР