От МВР пуснаха клип от охранителна камера, заснела случващото се,

...
От МВР пуснаха клип от охранителна камера, заснела случващото се,
Коментари Харесай

Зам.-Вътрешният Министър: Не Е Стреляно По Нарушителите В Ботевград, Но Трябваше

От Министерство на вътрешните работи пуснаха клип от охранителна камера, снимала протичащото се, само че ромите се оплакаха от принуждение и оповестиха, че клипът е манипулиран и от него са изрязани фрагментите, на които служителите на реда стрелят по тях. Според тях, униформените са работили като мафиоти.

Жена от квартала твърди, че са стреляли по нея, когато е била на балкона на петия етаж и още има сачми в лицето. Не били извадени всички, тъй като е бременна.

" Полицаите са реагирали нападателно и са стреляли по почтени хора. Може да сме роми, само че не сме необразовани, Тези хора имат права. Ще желаеме цялостно следствие на случая и да се открият отговорните служители на реда, които са стреляли по почтени хора. Ще настояваме прокуратурата да откри служителите на реда, които са надвишили пълномощията си ", твърди Илия Илиев от партия „ Дром ”.

Стефан Балабанов обаче бе безапелационен, че пукотевица по ромите не е имало.

„ Изричането на лъжи от тази етническа група е фасон – никакви сачми и патрони не са употребявани ”, разгласи зам.-министърът. Според него по-скоро е неточност, че в тази обстановка не са употребявани гумени патрони и палки. „ В тази страна има закони… Трябва да спрем с този псевдолиберализъм ”, разяснява Балабанов.

Той прикани всички чиновници на Министерство на вътрешните работи да употребяват законите и пълномощията, които са им дадени, с цел да може да се противодейства на такива нападателни групи. Зам.-вътрешният министър акцентира, че от ведомството застават зад дейностите на служителите на реда в Ботевград и ще им го каже персонално. Според него би трябвало да има законови промени и Министерство на вътрешните работи да може служебно да пази служители на реда при каузи против тях, а не да им се постанова сами да си търсят юристи.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР