От МОН обявиха, че се предвиждат промени в наредбата за

...
От МОН обявиха, че се предвиждат промени в наредбата за
Коментари Харесай

Диян Стаматов: Ако бъдат намалени драстично домашните работи, не биха добри резултатите

От МОН оповестиха, че се плануват промени в наредбата за оценяване на учениците. Причината е постъпили тъжби на родители за претоварване на учениците вследствие нецелесъобразно задаване на писмени независими работи и поради огромния брой изпитвания. 

Диян Стаматов, който е ръководител на Съюза на работодателите в системата на просветата, счита, че понижаване на домашните като форма на облекчение не стои разумно и добре.

" Даването на домашни и е мълчалив контракт сред възпитаници и учители, тъй че да може да се реализира подготовка на идния материал. Домашни се дават по български и математика, по другите предмети е естествена подготовка по съответна тематика. Би могло да се понижи размерът на дилемите, само че да се махнат въобще значи да не се обърне никакво внимание на главните предмети, тъкмо когато има най-вече време за самоподготовка ", изясни той пред.

Според него ученето е извънредно сериозен непосилен труд.

" Ако бъдат понижени фрапантно домашните работи, не биха положителни резултатите ", сподели още Стаматов.

От своя страна Янка Такева от Синдиката на българските учители акцентира, че децата не са натоварени.

" Те получават доста добра обща просветителна подготовка. Едно дете, отишло в Германия, което у нас е било първи клас, там се записва непосредствено в трети. Нашите деца не са необразовани, по какъв начин се осъществят в чужбина, а у нас не могат? ", пита тя.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР