От Министерството на външните работи у нас публикуваха позиция на

...
От Министерството на външните работи у нас публикуваха позиция на
Коментари Харесай

Безпокойство в МВнР, реакцията за Полша

От Министерството на външните работи у нас разгласиха позиция на формалната си интернет страница във връзка с падналите ракети съветско произвеждане на територията на Полша.

В нея МВнР пише, че показва извънредно безпокойствие от вчерашните детонации, при която починаха двама души. Оттам оповестяват, че са в непосредствен контакт със съдружниците в НАТО и сътрудниците от Европейски Съюз, като наблюдават от близко обстановката.
-->
„ Подчертаваме цялостната си взаимност с Полша и полския народ. Изразяваме съболезнования на фамилиите на жертвите. Очакваме изясняването на всички обстоятелства и условия ", пишат от външното ни министрество. 

От ведомството допълват още, че осъждат остро „ варварските ракетни офанзиви, осъществени през вчерашния ден от Русия против украински градове и цивилна инфраструктура “.  

„ В този миг от основна значимост е запазването на единството на съдружниците и сътрудниците в НАТО и в Европейски Съюз и твърдата ни поддръжка за Украйна и украинския народ пред лицето на продължаващата съветска експанзия ", пишат още от Министерство на външните работи в позицията си.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР