От Министерството на външните работи на Република Северна Македония апелираха

...
От Министерството на външните работи на Република Северна Македония апелираха
Коментари Харесай

Скопие настоява за въздържане до изясняване на случая със съпредседателя на българско сдружение

От Министерството на външните работи на Република Северна Македония молиха „ за възпиране от предварителни квалификации до цялостното изясняване на случая ” с вчерашното нахлуване над Бекир Кадриески, който в известието е упоменат единствено с букви, съобщи Българска телеграфна агенция.

От министерството прецизират, че във вечерните часове на вчерашния ден със обвинени я за нападението А. Н. от Велеща е „ осъществена служебна сказка и е известен прокурор ”.

„ Това събитие не би трябвало да хвърля сянка върху институционалните старания (в Република Северна Македония) за отстояване на правата и ползите на по-малките общности, в това число напъните за конституционни гаранции за правата им, в това число и за българската общнос т ”, се споделя още в известието. Министерството на външните работи в Скопие упорства още „ обществеността и политическите субекти от България да дадат опция на държавните институции да изяснят събитията към събитието и да работят съгласно със законовите разпореждания ”.

Във вторник към обед ръководителят на сдружението на българите „ Шемето ” в Струга Бекир Кадриески  е бил обиждан и атакуван в кафене наоколо до спортната зала в града. Кадриески няма българско поданство.

Посолството на България в Република Северна Македония и Генералното консулство в Битоля следят случая, а през вчерашния ден консулът от Битоля беше на място в Струга. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР