От Министерството на туризма проверяват казуса със забавено отпътуване на

...
От Министерството на туризма проверяват казуса със забавено отпътуване на
Коментари Харесай

От МТ проверяват забавено отпътуване от Тасос на наши туристи

От Министерството на туризма ревизират проблема със забавено тръгване на група български туристи от остров Тасос, осведомиха от МТ.

Групата от 52-ма души , избрали да посрещнат Нова година на гръцкия остров, са в положително положение. Те са пристигнали наред на българо-гръцката граница.

Причина за забавянето им е неприятното време в региона на Тасос , поради което не са могли да тръгнат с ферибот от 1 януари 2019 година, както е било планувано. Това увери Валентин Величков, представител на от уредника на туристическото пътешестване Едноличен търговец " Светла Младенова - поход ".

На Тасос порт полицията давала информация час преди отпътуването по разписание, само че то не е могло да се осъществя и след последния ферибот в 19 часа. Причината - възбрана на локалните способени управляващи. Представителят на туроператора твърди, че за туристите е била платена спомагателна нощувка и закуска за българските туристи в същия хотел на остров Тасос, в който са били отседнали .

Фирмата-туроператор е с постоянна регистрация в Националния туристически указател , поддържан от Министерството на туризма, увериха от ведомството на Ангелкова. Фирмата има настояща застраховка, годна до 19 юни 2019 година Фирмата е със седалище и адрес на ръководство в София.

Министерството на туризма продължава да следи проблема. До момента във ведомството няма постъпила тъжба от туристи от тази група.

От МТ има открит телефон, на който при нужда от подпомагане туристите могат непрекъснато да подават сигнали. Номерът е 02/9046895.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР