От Министерството на труда и социалната политика обявиха, че специализираните

...
От Министерството на труда и социалната политика обявиха, че специализираните
Коментари Харесай

До 10 000 лв. помощ ще могат да получат предприятия на хора с увреждания

От Министерството на труда и обществената политика оповестиха, че профилираните предприятия и кооперации на хора с увреждания ще могат да получат от 3000 до 10 000 лв. помощ. Кандидатстването става по процедурата „ Подкрепа на микро и дребни предприятия за превъзмогване на икономическите последици от пандемията Covid-19 " на Оперативна програма „ Иновации и конкурентоспособност”. Тази скица обгръща освен профилираните предприятия и кооперациите на хора с увреждания, само че те са възможни претенденти по нея.

Общо отпуснатата финансова помощ е в размер на 173 млн лева, като самите предприятия дефинират сумата сред 3 и 10 хиляди лв., за която да аплайват за превъзмогване на дефицита на средства или неналичието на ликвидност в резултат от пандемията Covid-19. Едно от изискванията е предприятието да не може да кандидатства за финансиране по други европейски стратегии.

Подаването на документи и оценката се правят напълно онлайн посредством Информационната система за ръководство и наблюдаване на средствата от Евросъюза в България (ИСУН 2020). Повече информация и пакетът документи можете да се намерят на интернет страницата на Оперативна стратегия "Иновации и конкурентоспособност " и в уеб страницата на ИСУН 2020. Крайният период за кандидатстване е 16:30 часа на 30 май.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР