От Министерството на културата ще задействат максимално бързо процедурата по

...
От Министерството на културата ще задействат максимално бързо процедурата по
Коментари Харесай

От полицията разследват версията за умишлен палеж на Царските конюшни

От Министерството на културата ще задействат оптимално бързо процедурата по предоставяне на прелиминарен статут на културна полезност на " Царските конюшни " в София. Това стана малко откакто на незабавно съвещание в Министерския съвет министър председателят настоя допустимо най-скоро опожарената в нощта на събота против неделя постройка да получи статут. Министърът на културата Боил Банов счита за допустима версията за тенденциозен палеж. Подобна версия проверява и полицията, като не се изключват и други вероятни аргументи.

София

Огнените пламъци са засегнали най-ценната историческа част на комплекса. Зад тези стени се е помещавал първия автопарк на българската страна, както и конюшните, обслужвали царската власт. След направения оглед излиза наяве, че наранена повърхност е към 700 квадратни метра. До началото на новата образователна година регионът би трябвало да бъде изцяло обезопасен, тъй като е наоколо до първа британска гимназия.


 Ускоряват процедурата по предоставяне статут на културна полезност на Ускоряват процедурата по предоставяне статут на културна полезност на "Царските конюшни "
Ще активизираме оптимално бързо процедурата по предоставяне на прелиминарен статут на културна полезност на Царските конюшни, разгласи министърът на културата...

Изгорял е единствено дървения покрив. Той ще бъд възобновен, а постройката ще бъде укрепена. Изгорялата повърхност е благосъстоятелност на Министерство на вътрешните работи и по тази причина от силовото ведомство ще би трябвало да поемат разноските за възобновяване. Ремонтите би трябвало да зопчнот в средата на август. От министерството на културата обявиха, че скоро по този начин наречените,,Царски конюшни " ще бъдат оповестени за монумент на културата.
Боил Банов, министър на културата: Затова в този момент ще демонстрираме силата на закона ето следователно. Пали се, това е хипотезата в случай че е запалено преднамерено за каквото имаме много учредения да считаме, тъй като сме се нагледали на такива случаи. Затова споделям, че съм гневен и не преставам да съм гневен. Това го приказвам, с цел да спрат по този противен и детски метод да разрушават културното завещание на тази страна. Сега ще демонстрираме налагане на статут на нещо, което е изгоряло.

 „ Царските конюшни “ да получат статут на културна полезност, разпореди Борисов „ Царските конюшни “ да получат статут на културна полезност, разпореди Борисов
Да се направи нужното, тъй че допустимо най-скоро постройката на "Царските конюшни " да получи статут на културна полезност, разпореди министър председателят Бойко...
Тодор Чобанов, зам.-кмет по просвета в Столична община: Едни хора се пробват да изпързалят обществото, нагледно казано. Еми, няма да стане. Няма по какъв начин да не сме прочувствени. Тази борба за всеки един подобен обект е доста комплицирана и сложна. Арсеналът на сходен жанр вложители, които са недобросъвестни е доста огромен. За тях тези здания върху техните терени са тежест. За тях идеалния сюжет е да няма здания.
До момента откритите притежатели на парцели в комплекса са 7, като всичките са ведомства, установяването на останалите ще бъде проблем, признаха от министерството. Оттам обявиха, че придобиването на статут е блокирано през годините от редица юридически хватки.


 Започва обезопасяването на региона към Започва обезопасяването на региона към "Царските конюшни " след пожара
От през днешния ден стартира обезопасяването на региона към "Царските конюшни " след пожара. От кметството на регион Оборище обявиха, че би трябвало да се направи специа...
Боил Банов, министър на културата: Това, което ни е спирало са тези имотни далавери, които водят до поредност от правосъдни каузи. В закона е написано, че с цел да дадеш статут на нещо би трябвало законно да партнираш със притежателя. Васил Цолов, кмет на регион " Оборище ": Ние изготвяме документи, с която да обърнем внимание на всички притежатели - да възстановят собствеността си, да поддържат собствеността си и тя да бъде безвредна за жителите.


Столичната община и министерството са подготвени със законодателни промени, които да облекчат и подтикват притежателите да поддържат постройките.

 Пожар изгори покрива на „ Царските конюшни “ в центъра на София Пожар изгори покрива на „ Царските конюшни “ в центъра на София
Пожар тази заран в така наречен „ Царски конюшни “ на бул. Дондуков в столицата. Няма потърпевши. Все още не се знаят аргументите за пожара. Изгорял е покривът...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР