От миналата седмица започна приемането на проекти за питчинг сесията

...
От миналата седмица започна приемането на проекти за питчинг сесията
Коментари Харесай

Започна приемането на проекти за Международния фестивал за късометражно кино

От предходната седмица стартира приемането на планове за питчинг сесията на интернационалния фестивал за късометражно кино IN THE PALACE International Short Film Festival. Питчинг сесията дава опция на дебютиращи кинотворци да показват авторски кино планове пред интернационално жури. На конкурсен принцип се избират най-обещаващите хрумвания, които се награждават с финансов грант, целящ подкрепяне или изцяло финансиране на филмовите планове, с услуги и така нататък Форумът дава опция на участниците да намерят нови сътрудници и благоприятни условия за последващото развиване на техните планове и филми. Проекти ще се одобряват до 15-и юли.

„ FILMER FORGE е годишна професионална стратегия за филмовата промишленост, която включва: просветителни модули, срещи на късофилмовата промишленост, пазар на късофилмовата промишленост, питчинг трейнинг и сесия, интердисциплинарна конференция и благоприятни условия за фиктивен и неофициален нетуъркинг. Платформата обичайно сплотява одобрени и амбициозни филмопроизводители, продуценти, търговски сътрудници, телевизионни купувачи, изложители, фестивални програматори и режисьори, сътрудници, търсещи гении, представители на финансиращи органи и доста други. През 2020 година ще възстановим и физическия пазар със специфичен районен фокус “, споделя Цанко Василев, шеф на IN THE PALACE.
 кино FILMER FORGE
Освен Питчинг сесия, FILMER FORGE включва още:

Образователната стратегия комбинира серия от теоретически и на практика просветителни способи, където през годините като обучители са взели участие както изтъкнати български кино дейци, по този начин и доста представители на киноизкуството от международна големина, като полския режисьор Кшищов Зануси, продуцента и началник на компанията „ 20th Century Fox " Санди Либерсън, отличения с „ Оскар " за най-хубав автентичен сюжет Пиер Бисмут, именития английски продуцент Бари Хенсън и др.;

Пазар на филмовата промишленост – организации от Европа разполагат експозиционни щандове в границите на особено обособена локация по време на фестивала. Инициативата цели да запознае българската кино промишленост с разнообразни институции, организации и лица, обвързани с финансиране, продукция и разпространяване на кино планове, благоприятни условия за копродукции и да даде опция за професионално развиване и определяне на контакти. Предвидено е присъединяване да взимат кино центрове, фестивали, продуцентски и дистрибуторски компании, експерти с нови кино планове от Албания, Армения, Босна и Херцеговина, Грузия, Гърция, Косово, Молдова, Румъния, Северна Македония, Сърбия, Турция, Украйна, Унгария, Хърватия, Черна гора. (с приоритет Черноморски район и Западни Балкани). Освен експозиционната си част, Пазарът ще организира маркет скрийнинги, презентации, полемики, срещи на промишлеността и други

IN THE PALACE International short film festival ще се организира от 15 до 22 септември във Варна. С по един лев от всеки продаден билет на фестивала се генерира фонд за финансирането на нови късометражени филми.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР