От миналата година във Варна има недостиг на ресурсни учители

...
От миналата година във Варна има недостиг на ресурсни учители
Коментари Харесай

Варна има нужда от ресурсни учители

От предходната година във Варна има дефицит на ресурсни учители в системата на междинното обучение. Това сподели за радио Варна началникът на Регионалното ръководство на образованието Венцеслава Генова.

" За мен ресурсният преподавател е главно възпитател и не всеки може да бъде ресурсен преподавател. Кандидати има, само че обособен е въпросът до каква степен този човек се оправя с компликациите, които всеки ден стоят пред него поради характерността на потребностите на ученика. А потребностите на ученика са в средата на нашата работа. ", сподели Генова.

Ресурсният преподавател кандидатства за работа на общо съображение. Въпрос на качествено събеседване сред него и шефа, като шеф, е да не се позволяват инцидентни хора в системата като цяло и в частност в тази служба, изясни Генова. Тя добави, че досега в РУО-Варна няма подадени сигнали, които да навеждат на мисълта, че някой от ресурсните учители във варненските учебни заведения не е на мястото си и не работи качествено.

Колко ресурсни учители ще бъдат назначени на тази служба през новата образователна година и в кои варненски учебни заведения ще стане ясно след 17 септември. Все още се набират фрагменти за преподаватели. /Радио Варна
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР