От миналата година досега мигрантският натиск на южната ни граница

...
От миналата година досега мигрантският натиск на южната ни граница
Коментари Харесай

Гл. секретар на МВР: От миналата година мигрантският натиск на южната ни граница се е увеличил пет пъти

От предходната година до момента мигрантският напън на южната ни граница се е нараснал пет пъти. От началото на годината имаме над 86 000 предотвратени случая мигранти да влязат в българска територия. Това съобщи пред БТВ основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.

" Мигрантският напън продължава от 2013 година Това е развой, който не касае единствено Министерство на вътрешните работи, не касае единствено нашата страна. Той е световен развой и визира доста страни в Европа и отвън нея. Предвид тези условия, които се случват в страни, отвън нашата, този мигрантски напън с годините от ден на ден ескалира ", изясни той.

Тодоров добави, че Министерство на вътрешните работи поставя големи старания за преодоляването на казуса.

" Мобилизирали сме голям запас от хора и техника. За страдание, имаме данни и за чиновници, които вземат участие в тези незаконни схеми. Спрямо тях има твърда роля както на професионалното, по този начин и на политическото управление и се взимат всички нужни ограничения за документиране на тази незаконна активност и предаването на материалите в прокуратурата ", сподели още основният секретар на Министерство на вътрешните работи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР