От милионите за пътища, за които се водеше битката през

...
От милионите за пътища, за които се водеше битката през
Коментари Харесай

Инж. Стефан Чайков: Тапите по пътищата приключват до края на юли

От милионите за пътища, за които се водеше борбата през последните 2 година, са останали към 250 млн., които се дължат. Те са за главен ремонт, предоставен под маската на настоящ ремонт и поддържане.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria ръководителят на Браншова камара „ Пътища “ инж. Стефан Чайков.

В момента има настоящи контракти за ремонт на пътища и има предоставени на компаниите по области поправки на обособени пътни сектори. Министърът не прави проверка, а по-скоро одит на процедурите по настоящ ремонт, които бяха предоставени от служебното държавно управление. Очакваме, че в скоро време ще има развиване по всички въпроси.

 
Като най-разумен период за разплащане чакам месец октомври.
Има автомагистрали, по които се работи, само че към момента има недоизяснени въпроси във връзка с така наречен инхаус контракти и изменението на цената на материалите в последните години. Работна група изготвя механизъм, по който фирмите-доставчици на материали и машинизация да станат съгаранти с държавната компания „ Автомагистрали “.

 
На „ Хемус “ се работи с мудни темпове, не по този начин както ни се желае. Колегите са подготвени да стартират незабавно работа, само че има значими въпроси - смяната на цената на материалите, ще трябват още пари. Инфлацията в строителния отрасъл надвишава 60%, няма по какъв начин да се извърши автомагистралата на цената, на която е контрактувана.
На „ Тракия “ главните сектори, които се нуждаят от ремонт са сред Пловдив и Пазарджик, който е приключен 96-а година и евентуално има някакви неудачи по останалата дължина на „ Тракия “, само че това не значи, че целият сектор е за главен ремонт.

Би трябвало със завършването на месец юли тапите да приключат.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР