От местните избори измина доста време, но новините за манипулации

...
От местните избори измина доста време, но новините за манипулации
Коментари Харесай

Лъжите записани: Видеа разкриха още изборни измами

От локалните избори измина много време, само че новините за операции с бюлетините не стопират. Емблематичен, несъмнено, стана казусът в Борован с „ Наши ора сме, да попълним префернциите ”.

Но това не е всичко, най-новият случая с изборни измами касае Гоце Делчев. Административен съд – Благоевград разгласи през днешния ден, че анулира отчасти вота за общински съветници, защото са открити измами при отчитане на резултатите за листата на ГЕРБ.

Деветият в подредбата Георги Найденов бил разгласен за консултант, само че след обжалване на сътрудника му Димитър Попов (бил но-напред в листата, само че след броене на преференциите не се класирал) са открити операции. Всъщност е осъществено ново броене, а и обзор на записите от видеозаснемането в секция 27.

Реклама

„ Действителните бюлетини за претендента Георги Найденов са с две по-малко от маркираните в протокола “, оповестява съдът. Освен това е открито и „ манипулиране на регистрираните като недействителни бюлетини, част от които от недействителни са „ поправени “ като действителни с маркирана преференция “ – в интерес на деветия в листата.

„ Съдебното решение отразява и заключението на експерт по назначената съдебно-математическа експертиза, съгласно което преференциите на претендента от листата на Политическа партия ГЕРБ с № 109 са незадоволителни за пренареждането му в листата “,  оповестява още съдът.

Решението предстои на обжалване.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР