От местната коалиция Промяна в Трявна са възмутени от пусната

...
От местната коалиция Промяна в Трявна са възмутени от пусната
Коментари Харесай

Общински съветници от Трявна притеснени от скъп ремонт на Стария завод

От локалната коалиция " Промяна " в Трявна са възмутени от пусната социална поръчка за близо 1 млн. лева тихомълком и без решение на общинския съвет, с цел да могат да се усвоят отпуснати от страната пари.

Става въпрос за финансиране в размер на 1 млн. лева Държавата отпуска пари за план, за който обаче няма решение на общинския съвет. Проектът е на стойност 1.6 млн. лева и защото надвишава отпуснатите от страната пари, стартира да се преработва.

 Общински съветници желаят оставката на кмета на Трявна
Общински съветници желаят оставката на кмета на Трявна

Дончо Захариев се държал несериозно и непочтено, считат общинари

Според общинския консултант инж. Людмил Бучев, ръководител на групата общински съветници от коалиция " Промяна ", без да се премине през процедурата, на уеб страницата на общината на 6 юни е оповестена публичната поръчка " Реконструкция и преустрояване на съществуваща постройка в Етнографски комплекс за занаяти " на стойност 818 233 лева без Данък добавена стойност или 981 879,60 лева с Данък добавена стойност.

Така се оказва, че реконструкцията и преустройството на 1 209 кв. м ще коства по 812,14 лева на кв. м.

Простата сметка демонстрира, че новото строителство в Трявна е много по-евтино.

Людмил Бучев е алармирал и регионалния шеф на Габрово Невена Петкова за непрозрачното асимилиране на средства от община Трявна. Все още обаче няма реакция от страна на Петкова, както и на вицепремиера Томислав Дончев.

" Ситуацията освен, че не се осветли, а се задълбочи в безусловно непрозрачна скица. Схема, в която към този момент не знаем кой взе участие и против какво ", декларира Бучев.

Той, дружно с другите двама общински съветници от коалиция " Промяна " Божидар Христов и Димитър Михнев, проведоха и алегоричен митинг през вчерашния ден пред постройката на " Стария цех " против опитите да се осъществя порочния план.

Тъй като никой в Трявна не е виждал плана, хората в града са обезпокоени. Говори се, че в този комплекс ще се построяват 10 магазина и ателиета, а това съществено ще удари по старинната улица и търговците в Трявна.

 Снимка 361837
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР