От месец април стартират директни полети между София и Рияд.

...
От месец април стартират директни полети между София и Рияд.
Коментари Харесай

От април тръгва самолетната линия София - Рияд

От месец април започват директни полети сред София и Рияд. Това стана ясно от срещата сред българските министри Александър

Пулев и Никола Стоянов с министъра на стопанската система и планирането на Кралство Саудитска Арабия Файсал Ал-Ибрахим в Рияд.

Поетият ангажимент е разследване от миналата взаимна аудиенция на министър Пулев и вицепремиера и министър на превоза и известията Христо Алексиев в Кралството, на която беше подписана Спогодба в региона на превоза сред двете страни за пускане на директни полети сред България и Кралство Саудитска Арабия.

Пулев посочи, че единствено 3 месеца след визитата на отрасловия вицепремиер Христо Алексиев всички процедури свързани с разкриването на директната авиолиния към този момент са завършили, а по-добрата съгласуваност се чака да даде и нови благоприятни условия за партньорства сред компании от двете страни. „ Надяваме се и на повече взаимни планове в областта на осведомителните и информационните технологии и обмяна на практики сред започващи компании от двете страни “, сподели още министърът на нововъведенията и растежа.

По време на срещата двамата разговаряха за задълбочаване на партньорството по отношение на основни общи цели в региона на автомобилната промишленост, връзките, наносателитите и логистиката.

Министърът на нововъведенията и растежа акцентира, че Кралство Саудитска Арабия е стратегически сътрудник в района на Близкия изток.

Пулев и министърът на стопанската система и промишлеността организираха срещи с представители на български новаторски компании и Фонда за обществени вложения, най - огромният върховен фонд на Саудитска Арабия, който ръководи запас от близо половин трилион $. Министърът на нововъведенията показа опциите за вложения и за реализация на общи планове сред български и саудитски компании. Представителите на Публичния фонд демонстрираха сериозен интерес към стратегическо партниране, както и директни инвестиции във високотехнологични български компании.

В Рияд министър Пулев организира среща и с Националната стратегия за индустриално развиване и логистика и Космическата комисия на Кралство Саудитска Арабия (Saudi Space Commission).
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР