От март месец повечето от нас живеят и работят от

...
От март месец повечето от нас живеят и работят от
Коментари Харесай

Код здраве: Как да устоим, когато работим от кухнята

От март месец множеството от нас живеят и работят от вкъщи си, поради пандемията. Стресът е по-голям от преди, дилемите се роят, а за тези, които са родители и би трябвало да съчетават работата от кухнята с гледането на децата си, е още по-трудно. Всичко това води до изкушението да отваряме хладилника по-често от преди, в това число и шкафа с нездравословните опаковани храни. Да, само че храната е горивото, което даваме на организма си. И в случай че го зареждаме с неприятно гориво няма по какъв начин да чакаме блестящи резултати. Затова в днешния новогодишен епизод на „ Код здраве” скъпи препоръки ни дава диетологът и психолог Ипократис Пападимитракос, който повече от 20 години е един от водещите консултанти по хранене в България.

Пред Радина Василева той споделя, че от началото на пандемията повече хора го търсят за помощ с основна цел не толкоз сваляне на телесна маса, а основаване на верни и устойчиви хранителни привички.



„ Никога не е късно за това. Първо човек би трябвало да осъзнае кое не е вярното. Промяната в питателните привички като се изключи че изисква постояноство, е и огромно предизвикателство”, споделя Ипо. Това, което поучава клиентите си, е всякога, когато потеглят към хладилника или шкафа, да си зададат следния въпрос – гладен ли съм или просто ми се яде.

В последно време един от най-честите въпроси, които получава, са свързани с храните, които могат да подсилят имунния отговор на организма. „ Нека първо обаче всеки си даде следния отговор – какъв брой и каква храна употребява дневно. Друг е въпросът и какъв брой разнообразно се храним въобще... Направих опит и стана ясно, че в множеството фамилии това многообразие липсва. Хората са склонни да мислят комплицирано. Нека се мисли невъзмутимо, а не прочувствено, да се видят проблемите и да стартират един по един да се оправят”, поучава Ипо.

Но с изключение на загуба на килограми, немалка част от хората, които са станали клиенти на Ипо малко по малко стартират да поправят и други болести, които са придобили от по-рано. Но безспорно неговата най-голяма горделивост е, че с помощта на работата си, е оказал помощ на доста дами да забременеят. Вижте какво още споделя Ипократис Пападимитракос във видеото!

Кой е днешният ни посетител в резюме:



Ипократис Пападимитракос е един от водещите консултанти по хранене в България с над 20 години опит. Методологията му се отличава с психологическия му метод към диетите и отслабването. Помогнал е на повече от 15 000 души да реализират и задържат мечтаните килограми, като открият своето „ обикновено “ хранене и го трансфорат в табиет.

Ипократис е първият диетолог в България, който заприказва за "нормално хранене ". Индивидуалният метод към всеки клиент и забележителният триумф на неговите способи му завоюваха огромна популярност. Заговори се за "ИПОлогоя " или "Методът на Ипо ". През 2012 година излиза и книгата му "ИПОлогия на храненето ", където Ипократис показва един изцяло нов метод към диетите и битката с килограмите. През 2014 година излиза допълнено издание на книгата.

От 2012-та година Ипократис има регулярна ежеседмична графа по БГ радио – „ От понеделник “.

Ипократис е роден в Каламата, Гърция. Установява се в София през 1993 година Завършва кинезитерапия в НСА и магистратура по логика на психиката във Великотърновския университет. Защитава докторат и специализира в региона на психосоматичните болести.

Повече за Ипократис, за неговата методология и стратегии, можете да видите в

Ако тази тематика ви е била забавна, само че и потребна – абонирайте се за „ Код здраве “ в
iTunes
Spotify
Гугъл Podcasts
Soundcloud
Overcast
Castbox
Pocket Casts
Както и през RSS

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР