От македонското външно министерство обявиха, че евродепутатът Андрей Ковачев, председателят

...
От македонското външно министерство обявиха, че евродепутатът Андрей Ковачев, председателят
Коментари Харесай

Македонското външно министерство: Евродепутатът Андрей Ковачев не отговаря на условията за влизане в страната

От македонското външно министерство оповестиха, че евродепутатът Андрей Ковачев, ръководителят на фондация „ Българска памет ” Милен Врабевски и още трима български жители не са били позволени, тъй като не отговаряли на изискванията, записани в Закона за чужденците на РСМ.

Това се споделя в позиция на Министерство на външните работи на РСМ във връзка случая от събота - групата на Ковачев и останалите трима българи не бяха позволени да влязат на територията на Северна Македония и да посетят българско военно гробище, предава NOVA.

„ Поради несъблюдение на изискванията за влизане в Република Македония, според Закона за чужденците, е спряно влизането на петима жители на Република България. Македонската полиция няма да допусне нито в този момент, нито отсега нататък някой да нарушава публичния ред и успокоение и да наскърбява и злепоставя жителите и страната. Такива лица няма да бъдат допускани да влизат на територията на страната ”, изясни представителят на Министерството на вътрешните работи в РСМ Тони Ангеловски.

Още в събота българското Министерство на външните работи осъди обстановката, а евродепутатът Андрей Ковачев съобщи, че е разговарял с външния министър на Северна Македония Буяр Османи, който е на посещаване в Съединени американски щати.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР