От Лукойл както не искаха да си плащат данъците, така

...
От Лукойл както не искаха да си плащат данъците, така
Коментари Харесай

„Лукойл“ ще плати 500 млн. лв. данъци, които укриваше, заяви Пеевски

" От " Лукойл " както не желаеха да си заплащат налозите, по този начин след предлагането на ГЕРБ и Движение за права и свободи до седмица да отпадне дерогацията, от рафинерията през вчерашния ден са споделили на премиера, че ще си платят над 500 млн. лв. налози, които се пробваха да скрият от българските жители ".   Това съобщи съпредседателят на Движение за права и свободи Делян Пеевски след срещата в Народното събрание за възможното отпадане на дерогацията, заяви Българска национална телевизия.   " Проведохме срещата с премиера, онлайн се включи и финансовият министър, господин Петков и господин Атанасов също участваха.

Уверението от премиера е, че тези налози ще бъдат импортирани.

От ГЕРБ и Движение за права и свободи разчитаме това да се случи, в случай че не - ще си внесем плана за отпадането на дерогацията и ще я отнемем до 7 дни от " Лукойл ".

Нека и " Лукойл " да ни чуят ясно в това ", сподели Пеевски.

" Освен тези 500 млн., " Лукойл " ще платят и още 1 милиарда забавени остарели заплащания към държавния бюджет със задна дата от януари ", съобщи още той.   " Ще внесем промени в закона, че ще сложим под ръководство базата за предпазване на горива на Държавна организация " Държавни запаси и военновременни ресурси ", с цел да може всички да имат достъп до тези хранилища и да освободим България от монопола върху базите за предпазване на " Лукойл " ", уточни Пеевски, представен от Българска национална телевизия.
  За идния диалог на лидерско равнище по отношение на дерогацията заяви през вчерашния ден водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в Добрич, напомня Българска телеграфна агенция.
  Според него държавното управление не подхваща никакви стъпки във връзка с покачващата се непрестанно цена на горивата, до момента в който тази на петрола стои непроменена.    Тъй като от години към този момент имаме дерогация, поевтиня ли нафтата, поевтиня ли бензина, попита Борисов.

" Сега е заплашителен боязън, тъй като ние след седмица ще предложим да няма дерогация. Към газа всички сме единни и слагаме такси. Прави усещане обаче по какъв начин месеци наред нашето държавно управление нищо не прави против „ Лукойл “. Цената на петрола стои непроменена, а цените на горивата у нас отново са до небесата ", разяснява той.

  Лидерът на ГЕРБ сподели още, че страхът от предлагането за отпадане на дерогацията на „ Лукойл “ е при тези, които прибират към 1 лев на литър гориво.     " Кой разрешава, откакто " Лукойл " работи с дерогация към този момент толкоз години, горивата да нарастват вместо да поевтиняват и къде отива разликата от близо един лев, попита още Бойко Борисов.    В петък  председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова заяви на среща в Русе, че ГЕРБ ще внесе тази седмица план на решение за лишаване на дерогацията на " Лукойл ". 
  " Считаме, че би трябвало да въведем най-либералния режим за предпазване на горива и страната да си назначи необикновен представител ", сподели още Атанасова.    По думите ѝ " това, че държавното управление не може да взема смели решения, не следва да се написа в сметката на всички, които го поддържат, тъй като нашата парламентарна група знае по какъв начин се ръководи и в рецесия ".    
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР