От лекия трус на държавните облигации до скока в цените

...
От лекия трус на държавните облигации до скока в цените
Коментари Харесай

Уолстрийт изненада скептицити и отбеляза най-добрия октомври от 6 години

От лекия трус на държавните облигации до скока в цените на горивата - октомври още веднъж се потвърди като един от месеците с най-големи съмнения за пазарите. Несигурността обаче не беше задоволителна да удържи покачването на акциите. Дори спада в цените на две от най-големите компании в света - Apple и Amazon - не съумя да забави S&P 500. Индексът приключи с рекорден резултат - 7% растеж през предишния месец, което го направи най-хубавия октомври за последните 6 години.

Част от представянето може да се изясни с изненадващо положителните финансови резултати на фирмите, написа в собствен разбор на Bloomberg. Около 80% от фирмите в S&P 500 са надскочили прогнозните си финансови резултати за третото тримесечие. Вместо да се свият, каквито бяха упованията, маржовете на облагите са се нараснали.

До огромна степен растежът евентуално се дължи и на усъвършенстваните инвеститорски настройки. При пазара на варианти да вземем за пример търговците на скъпи бумаги откликнаха на сигналите за растеж и се възползваха от покачването на акциите на компании като Tesla. Потоците към фондовете в акции са най-високи за последните 7 месеца, откакто доста от песимистично настроените вложители се трансфораха в купувачи.

Инвеститорският интерес към пазара на акции се завърна след спад през септември. Борсово търгуваните акции (ETF), търгуващи акции, са привлекли 25 милиарда $ предходната седмица до четвъртък - най-хубавия резултат от март тази година.
Рисковете не съумяха да задушат тържищата
Движението на пазара е впечатляващо на инат на надвисналите рискове. Ръстът на американската стопанска система за третото тримесечие беше по-слаб от планувания, а цените на суровините продължиха да порастват. След като централните банки на Англия и Канада станаха по-бдителни за инфлацията, доходността на държавните облигации по света потеглиха надолу - сигнал от пазара на облигации, че растежът ще се забави на фона на повишаване на краткосрочните лихвени проценти.

Докато някои компании като Apple чакат усложнения с празничните продажби поради проблеми с веригите за доставки, други съумяват да намерят способи продуктите да доближат до потребителите. Amazon пък предизвести, че по-високи разноски вследствие на дефицит на работна ръка евентуално ще понижат облагата на компанията за последното тримесечие. Други обаче разчитат на автоматизация, с цел да избегнат този проблем и да спасят облагите си.
Ръстът евентуално ще продължи най-малко до края на годината
Импулсът поражда още подтик. Това може да важи с цялостна мощ за идващите два месеца, когато мениджърите на активи ще имат финален късмет да подобрят годишните си резултати. Около три пети от тях изостават от съответните си бенчмаркове, тъй че повече вдишване на риск може в допълнение да тласне нагоре S&P 500, който през първите 10 месеца набъбна с малко над 22%.

" Всичко сочи към прилив към пазара на акции към края на година, счита Крис Харви, началник финансови тактики в Wells Fargo & Bloomberg. Той чака S&P 500 да се увеличи с още 4.8% до края на декември (на база на цената от 4605 при затваряне на 29 октомври). През предходната седмица S&P 500 се увеличи с 1.3% и означи растеж за четвърта поредна седмица. Индексът се е повишил в 11 от 13-те последни сесии до края на октомври. Dow Jones Industrial Average и Russell 2000 са нарастнали с по 0.3% за същия интервал, а Nasdaq 100 надвиши упованията и се увеличи с 3.2% на фона на положителните финансови резултати на Microsoft и Alphabet.

Прогнозите за мощно показване са подкрепени и от попътния вятър на сезонните особености. През последните два месеца на годината S&P 500 регистрира растеж в 57% от случаите от 1927 година насам, а в случай че през първите 10 месеца показателят се е повишил с повече от 20%, какъвто е казусът тази година, вероятността скача на 75%. Играчите се надяват и на бързи облаги насочвайки се към пазара на варианти. Съотнешието сред размерите на put и call варианти (ендите са с право за продажба, другите за покупка), които дават посока за очаванията за концерн на пазара са на 3-месечно дъно на CBOE.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Компании 2 Медийна сергия 3 Вечерни вести 1 Вечерни вести 2 Свят 3 Икономика 1 Компании 2 Ритейл 3 Медийна сергия
Много от интензивно ръководените фондове изостават от пазара. Едва 38% от взаимните фондове се показват по-добре от S&P 500 тази година по данни на Wolfe Research. Затова и прогнозите отварят вероятност те да преследват по-високи резултати към края на годината.

От лекия трус на държавните облигации до скока в цените на горивата - октомври още веднъж се потвърди като един от месеците с най-големи съмнения за пазарите. Несигурността обаче не беше задоволителна да удържи покачването на акциите. Дори спада в цените на две от най-големите компании в света - Apple и Amazon - не съумя да забави S&P 500. Индексът приключи с рекорден резултат - 7% растеж през предишния месец, което го направи най-хубавия октомври за последните 6 години.Част от представянето може да се изясни с изненадващо положителните финансови резултати на фирмите, написа в собствен разбор на Bloomberg. Около 80% от фирмите в S&P 500 са надскочили прогнозните си финансови резултати за третото тримесечие. Вместо да се свият, каквито бяха упованията, маржовете на облагите са се нараснали.
Благодарим ви, че четете Капитал!
Вие употребявате конфиденциален режим на интернет браузъра си. За да прочетете публикацията, би трябвало да влезете в профила си.

Всеки консуматор може да чете до 5 публикации месечно без да има абонамент за Капитал.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Инвестиции
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР