От лек овлажнител на кожата и полупрозрачен балсам за устни,

...
От лек овлажнител на кожата и полупрозрачен балсам за устни,
Коментари Харесай

Защо все повече мъже започват да носят грим

От лек овлажнител на кожата и полупрозрачен еликсир за устни, до ярки сенки за очи и подправени мигли, в днешно време има доста разнообразни способи, по които мъжете употребяват грим. Въпреки че за доста хора мъжкият грим към момента се усеща табу, тази наклонност наподобява нараства в този момент и виждаме от ден на ден мъже с артикули за хубост на лицата си, както на събития на аления килим, по този начин и в всекидневието.

Разгледахме по-отблизо актуалната наклонност на мъжки грим и се оказва, че това не е откритие от 21-ви век.

Мъжете са употребявали грим преди стотици и хиляди години.

Образът на фараона Тутанкамон с дебели вежди и подчертани очи

Да, мъжкият грим не е нещо ново и можем да проследим историята му от античен Египет, където мъжете биха нанасяли масла и мазнини върху кожата си, с цел да я предпазят от пустинната горещина и суровата слънчева светлина. Мъжете от висшата класа на Древен Египет постоянно гримирали очите си. Вероятно сте виждали облиците на египетски царе с очна линия от черен въглен.
Мъжете от античен Рим също били насърчавани да употребяват грим под въздействието на тези, които са ги покорили, в това число египтяните. Римските мъже не носели ослепителен грим, защото обществото го мразело. Вместо това те носят лек парфюм, отстраняват избрани косми по тялото и от време на време избелват лицата си.
По времето на кралица Елизабет I мъжете си пудреха лицата, а в Япония през 17-ти век мъжете артисти от спектакъл Кабуки носят прелъстителен грим с яркочервени и черни линии на компактен бял декор, основан с помощта от оризово брашно. Приближавайки се до актуалните времена, би трябвало да споменем ерата на остарелия Холивуд, която донесе мъжки грим на огромния екран и в очите на обществеността.

Холивудският артист Кларк Гейбъл

Въпреки че гримът не е нещо ново за мъжете, до неотдавна актьорите и музикантите бяха гримирани, с цел да създадат външния си тип на екрана и на сцената по-привлекателен и по-ярък. Днес виждаме от ден на ден мъже да употребяват артикули за хубост и в всекидневието си, тъй че за какво мъжкият грим се усилва в този момент?

На пазара се появяват още артикули за мъжка хубост.

Да, мъжете употребяват грим от антични времена, само че до неотдавна имаше доста малко козметични артикули, основани особено за мъже. Нещата се трансформират в този момент, защото от ден на ден компании създават мъжка козметика и продават тези козметични артикули на гишетата за хубост на мъжете в техните магазини. Разбира се, мъжете могат да употребяват обичайната козметика, предопределена за дами, само че някои към момента може да се усещат неловко от това. И по този начин, колкото по-широк е изборът на артикули за мъжка хубост, толкоз повече мъже се предизвикват да ги тестват на лицето си.

Изглежда, че мъжката публика е голяма опция за напредък на промишлеността за хубост и се счита, че в близко бъдеще ще забележим повече козметика, ориентирана към мъже и неутрална по пол. Големите марки показват сбирки, които са особено основани за мъже. Колекцията Boy De Chanel от Chanel да вземем за пример предлага огромно многообразие от артикули за хубост и грижа за кожата за мъже, в това число овлажнител, декор дьо загар, коректор, моливи за очи, еликсир за устни и лак за основаване на натурален тип.

Има повече мъжки инфлуенсъри за грим.

Гримьорът Manny Gutierrez (Manny MUA)

Мъжките дизайнерски артикули за хубост сами по себе си евентуално не биха били задоволителни при този огромен растеж в потреблението на мъжки грим. Трябва да има хора, които да въодушевяват другите да не се опасяват от стандартите и да опитат нещо ново. Мани Гутиерес, Джейк-Джейми, Габриел Замора и Джеймс Чарлз – са единствено няколко известни гримьори, които споделят своите препоръки за хубост с хиляди мъже и дами.

В своите изявления и видео уроци те споделят техники за грим, които могат да оказват помощ на мъжете и дамите да основат огромно многообразие от външния си тип, от лек и натурален до ослепителен и празничен. Но по-важното е, че те учат аудиторията си да бъде по-уверена във външния си тип, да се обича такава, каквато е, и да не се опасява от стигми, стандарти и преценки по пътя си към изложение посредством грим.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР