От края на миналата година Пловдивският панаир се обследва, за

...
От края на миналата година Пловдивският панаир се обследва, за
Коментари Харесай

Ще стане ли Пловдивският панаир културна ценност?

От края на предходната година Пловдивският панаир се обследва, с цел да стане културна полезност. Той е включен в териториална стратегия, с която нови здания да бъдат включени към националното културно завещание на България и по този начин на процедура да не може да бъде опустошен.

На изключителна сесия общинарите прегласуват решението си за едноличното му ръководство от Георги Гергов

Това излиза наяве от отговор на Министерството на културата до bTV.

Освен Международният панаир се обследват още 1000 обекта в града под тепетата измежду които Домът на културата „ Борис Христов “, кино „ Космос “, Народна библиотека „ Иван Вазов “, Административният съд, Централната поща и хотел „ Тримонциум “.

Протестиращи желаеха той да остане за пловдивчани

„ Екипът е направил обход и на Пловдивския панаир, само че не е получил достъп за оглед от вътрешната страна. В момента специалистите изследват и систематизират архивните данни за интервала до 1949 година ”, се показва още в отговора на Министерството на културата.

Протестиращите бяха безапелационни, че не желаят една от емблемите здания на града да отиде в частни ръце

Все още събраната информация е в развой на класифициране и разбор. Едва по-късно ще може да стартира процедурата по реда на Закона за културно завещание за установяване на статут и режими на запазване за част от постройките, споделят още от ведомството.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР