От Козлодуй премиерът в оставка Николай Денков отговори на упреците

...
От Козлодуй премиерът в оставка Николай Денков отговори на упреците
Коментари Харесай

Денков: Съжалявам, че Борисов се включи в групата на хората, които нямат аргументи, а лепят етикети

От Козлодуй министър председателят в оставка Николай Денков отговори на упреците на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, че е избързал с премиерската оставка и че не е взимал независими решения, до момента в който е бил на поста.

„ Никой не желае министър председател, който да е „ послушко “. Аз не желая това от Мария Габриел “, сподели още той

„ Аз съм изцяло склонен с него, че не би трябвало да има министър председатели послушковци и ще спра дотук с коментара си. Не желая да разясня, нелепостите, които се чуха от разнообразни места “, разяснява Денков. 

Той съобщи, че не вижда положително решение на този цикъл за ротация

„ Съжалявам, че господин Борисов се включи в групата на тези хора, които когато нямат причини, лепят етикети. Това не оказва помощ на никого “, сподели още министър председателят в оставка. 

„ Винаги сме казвали, че желаеме ротацията да се случи, да проведем договарянията и да продължим нататък, тъй че тези внушения, че някой е желал избори са изцяло неоснователни “, съобщи Николай Денков. 

Какъв е графикът на президента?

По-рано денем на конгреса на ЕНП в Букурещ Бойко Борисов съобщи, че никой не желае министър председател, който да е „ послушко “ и е редно Мария Габриел сама да дефинира с кои министри желае да работи, щом ще носи отговорност.

Лидерът на ГЕРБ даде за образец акад. Николай Денков, който съгласно него не може да вземе нито едно решение, което не е съгласувал с Кирил Петков, Асен Василев и още няколко души.

„ Аз не желая Мария Габриел да се усеща како „ послушко “ и по тази причина най-човешки им споделих, че се връщаме в четвъртък и можем да седнем да преговаряме. Ако не сме подготвени, отиваме и връщаме мандата “, съобщи още Борисов.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР