От КНСБ искат правителството да се откаже от избирателното намаляване

...
От КНСБ искат правителството да се откаже от избирателното намаляване
Коментари Харесай

От КНСБ искат да няма избирателно намаляване на ДДС само за някои сектори

От КНСБ желаят държавното управление да се откаже от изборното понижаване на данъчните ставки единствено за някои браншове от стопанската система .

В позиция на Национален браншови профсъюз " Телекомуникации и осведомителни технологии " се оферират няколко стъпки за поддръжка на телекомуникационния бизнес, тъй като понижаване на ставката единствено за някои сфери, съгласно тях е: " разбалансиране на настоящо настоящата данъчна система ".

От синдикалната организация " Телекомуникации и осведомителни технологии " упорстват за:

Ясно заявяване на отвод от желанията на държавното управление да прави промени в данъчните ставки (конкретно за ДДС) и недопускане на нараствания в косвени или директни налози.

Работните места в телекомуникационните и осведомителни технологии да се третират като стратегически сегмент на пазара на труда в Република България и да се изработят ограничения за гарантиране на напредък в бранша.

Да се подхващат политики за повишение на броя и квалификацията на хора, искащи да се осъществят професионално в региона на телекомуникациите и осведомителните технологии. Под внимание да се вземат опциите за увеличение на приема в държавните университети, отбягване на нарастванията на студентските такси, както и в допълнение подкрепяне на междинните учебни заведения ангажирани в подготовки на фрагменти в този бранш.

Намаляването на 9% ставка на Данък добавена стойност за заведения за хранене и книги не подсигуряват позитивни резултати за българската стопанска система, считат от информационния бранш и поддържат предложенията на финансовия министър Владислав Горанов .

Те се притесняват, че намаляването на Данък добавена стойност за едни браншове ще натовари други. Определят ограниченията за справяне с последствията от наложеното ограничаване поради пандемията от ковид като стихийни, не добре премислени и заредени с непотребен популизъм, без да носят ясна икономическа оценка за вероятните последствия .

" Подобни ограничения на данъчна дискриминация биха подтикнали законните и добре работещи бизнеси към отчасти или изцяло прекосяване в сивата стопанска система и могат да доведат до утежняване на бизнес климата в страната и на изискванията, при които се трудят хората, наети в тези сектори ", пишат от КНСБ.

В резултат от пандемията погледът на обществото бе ориентиран към информационните благоприятни условия, най-много в образованието, само че и в други сфери - опазване на здравето, електронна администрация, електронна търговия, виртуални обществени събития и други, акцентират значимостта на своя бранш в общата икономическа рамка на страната от КНСБ.

От сектора признават, че и те са наранени от ограниченията против пандемията и международната икономическа рецесия. Очакванията са в границите на идните една или две години най-силно засегнатите от пандемията браншове фрапантно да понижат потреблението на артикули и услуги свързани с телекомуникации и осведомителни технологии.

Това може да докара до вероятно стесняване и загубата на действителни високо софтуерни работни места . Ако сходна наклонност се комбинира с нарастване на налозите и/или административните разноски, то това би довело до двойно по-силен отрицателен резултат за сектора, предизвестяват от бранша.

Припомняме, в предходна позиция от КНСБ обявиха, че упорстват за общо понижаване на Данък добавена стойност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР