От Киев съобщават, че преговорите с Руската федерация няма да

...
От Киев съобщават, че преговорите с Руската федерация няма да
Коментари Харесай

Първата среща между Киев и Москва се отлага с няколко часа

От Киев оповестяват, че договарянията с Руската федерация няма да стартират още няколко часа. Информацията от съветска страна към момента не е доказана.

По-рано помощникът на съветския президент Владимир Медински сподели, че Украйна се е договорила за договаряния в Гомелска област и съветска делегация е отпътувала за там. Прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков означи, че това е предшествано от телефонен диалог сред президента на Беларус Александър Лукашенко и Володимир Зеленски. По-късно Sputnik Беларус заяви, че мястото на договарянията сред Русия и Украйна ще бъде Граничен контролно-пропусквателен пункт Александровка-Вилча.

Според портала nv.ua прессекретарят на Зеленски – Сергей Никифоров им е споделил, че договарянията с Руската федерация няма да стартират още няколко часа заради „ доста сложна логистика и ограничения за сигурност за украинската делегация “. По думите му участницитев двете делегации би трябвало да дефинират изискванията за хода на по-нататъшните договаряния. На дневен ред е въпросът за мира.

CNN от своя страна оповестява, базирайки се на заместник-министъра на вътрешните работи на Украйна Евгений Енин, че договарянията ще се проведат в понеделник сутринта локално време (бел. ред. 28 февруари). Информацията на Киев към момента не е доказана от съветската страна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР