От Камарата на автомобилните превозвачи в България остро осъждат управлението

...
От Камарата на автомобилните превозвачи в България остро осъждат управлението
Коментари Харесай

Автомобилните превозвачи: Вместо ред в пътната безопасност законотворците сътвориха хаос

От Камарата на автомобилните превозвачи в България остро осъждат ръководството на моторно транспортно средство след приложимост на опиати и алкохол, само че считат, че вместо ред законотворците за следващ път са сътворили безпорядък, който пък поражда голям брой въпроси.

Това показват от камарата в своя позиция, изпратена до медиите и обвързвана с признатите промени в Наказателния кодекс и отнемането на транспортното средство послужило за закононарушение. От организацията показват ред въпроси, които съгласно тях остават без отговор:

„ Къде ще се държат отнетите тежкотоварни транспортни средства и кой ще дава отговор за тяхната сигурност в случай, че те костват десетки и даже стотици хиляди лв.?; Какво се случва, в случай че притежателят на дадена транспортна компания е и водач, и бъде открито, че нарушава закона? Ще заплати ли равностойността на транспортното средство или ще му го лишават? “

„ Когато се отнеме товарен автомобил, който не е на лидера и този автомобил е претрупан, какво се случва? На първо място периодите за доставка, на второ място възможни разноски за претоварване, на трето място промяна с различен лидер. Но политика по образование на водачите няма, та няма и да има с кого да го сменим, на четвърто място оценка на автомобила, какъв брой време ще чакаме чиновниците в държавните институции да правят оценка, ами то те незабавна работа нямат, на тях хранителни артикули не им трябват и медикаменти също “ , показват организация.

Според него бизнесът колкото да оцелява от всекидневното променяне на законите , неналичието на експертност в институциите, а в този момент е на път да спре напълно стопанската активност на транспортните сдружения .

„ Всички сме наясно, че тестванията за опиати на Пътна полиция прекомерно постоянно дават подправени позитивни проби най-много за медикаменти и болкоуспокояващи. При доказването на такава подправена проба има ли механизъм водачът или притежателят на транспортната компания да бъдат обезщетени за месеците, в които не са упражнявали активността си? “ , питат още от сдружението.

„ Камара на автомобилните превозвачи в България акцентира, че твърдо поддържа всички старания, които ще доведат до по-безопасни пътища. Това обаче не следва да води след себе си безпорядък и да основава по-големи проблеми за бизнеса. Точно заради тази причина молим незабавно да бъде възстовена хубавичко мисъл в законотворчеството и да се спре спекулирането с проблемите с пътната сигурност, тъй като с тревога следим, че в последно време всеки втори човек е специалист по тази тематика “ , се споделя още в известието.

От Камарата упорстват още да се влияе върху съответната причина за съществуването на проблемите , а не върху следствията.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР