От Калифорния до Ню Йорк, някои американци започват да вият

...
От Калифорния до Ню Йорк, някои американци започват да вият
Коментари Харесай

Американци... вият срещу коронавируса

От Калифорния до Ню Йорк, някои американци стартират да вият в 20:00 ч. всяка вечер, с цел да благодарят на лекарите и всички останали на първа линия в пандемията от новия ковид, оповестиха Българска телеграфна агенция и Асошиейтед прес.

Инициативата стартира с едвам няколко души, които се пробват по този метод да понижат напрежението. След това се включват съседите. Така се получава хор от виене и писъци, които пронизват здрача, само че прекъсват изолацията.

Намесват се и кучетата от дворовете.

"Има нещо доста западно във виенето. След вика идва отговор. Повечето пробвали са удовлетворени, когато чуят някой да им дава отговор ", сподели Брайс Маюро, стихотворец, повествовател и деятел, който предизвиква хората да го вършат.

"Това нощно виене е първично одобряване и ярък миг всяка вечер, с което се афишира "Ще надделеем ", сподели доктор Скот Сайпърс, шеф по стратегии против стрес и тревога в университета на Колорадо.

„ Това е метод да си възвърнем някакъв надзор, загубен поради обществената изолираност, наложена от пандемията. Дори самото кряскане и изтичане на тъгата е значимо ", добави той.

Маюро е един от учредителите на групата "Излез и вий " във Facebook, която към този момент има съвсем половин милион членове от 99 страни.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния ковид в действително време:



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР