От желязо, през електронни части до бебешки стоки Китай купува

...
От желязо, през електронни части до бебешки стоки Китай купува
Коментари Харесай

Световната фабрика скоро може да се превърне в потребителски пазар номер 1

От желязо, през електронни елементи до бебешки артикули Китай купува всичко, което можете да си визиите и скоро може да се трансформира от най-големият експортьор до най-големият вносител в света, написа Bloomberg.

Импортът на страната към този момент изпреварва този на Щатите от Азия, Африка, Океания, Южна Америка и Източна Европа и е напът да отнеме короната на американския пазар в идващите 5 години. Това считат икономистите от CICC.

Според тяхната оценка превръщането на популацията на Китай в консуматорско общество още повече ще ускори икономическата мощност на страната. Тя ще стартира да внася повече подготвени артикули, в сравнение с индустриални първични материали, и ще се трансформира в най-големият потребителски пазар в света, считат експертите.

Всъщност Китай е преди всичко по износ на сурови материали и елементи от години. По отношение на потребителските артикули обаче към момента изостава зад Щатите.

Китайците обаче демонстрират все по-голям вкус за разнообразни артикули и това подтиква растежа на вноса на разнообразни неща.

" Това сигурно е добра вест за световната стопанска система, която се бори с незадоволително търсене след финансовата рецесия ", показват специалистите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР