От изследователската компания Gartner прогнозират връщане на световния пазар на

...
От изследователската компания Gartner прогнозират връщане на световния пазар на
Коментари Харесай

iPhone X ще помогне на пазара на телефоните да се върне към растеж

От изследователската компания Gartner предвиждат връщане на международния пазар на мобилните телефони към напредък, за който, съгласно анализаторите, ще способства стартирането на флагмана Apple iPhone X.

Както отбелязва изданието CNET, продажбите на мобилни телефони са намалели от 2015 година. През 2017 година, размерът на този пазар ще възлиза на 1,88 милиарда устройства, против 1,89 милиарда през 2016-та, предвиждат от Gartner.

През 2018 година се чака растеж в доставките на мобилни телефони до 1,926 милиона единици, а през 2019-та – до 1,93 млн. Делът на смарт телефоните би трябвало да доближи 86% в края на идната година, което е с 6 процентни пункта повече спрямо нивото, планувано до края на тази година.

Специалистите назовават iPhone X един от главните мотори на продажбите на смарт телефоните в Северна Америка, Китай и Западна Европа, макар по-високата цена на апарата.

“Като се има поради късното излизане на iPhone X през ноември, ние чакаме, че цикълът на възобновяване на iPhone ще се усили през 2018 г.”, заяви шефът по проучванията в Gartner Робърт Коза.

В отчета на Gartner се споделя, че неналичието на аксесоари може да попречи на удовлетвореността от търсенето на смарт телефони през четвъртото тримесечие на 2017 година, като по този метод огромното търсене може да се следи през идната година.

Според Робърт Коза, пазарът на мобилните телефони през 2017 година ще падне частично и заради слабите продажби на евтините смарт телефони.

“В този сегмент, локалните производители не престават да изпитват усложнения поради прехода в него на топ-брандовете. Освен това, нарастването на цените на съставените елементи оказва въздействие върху способността на Android-компаниите по-активно да се конкурират в ценови проект. Въпреки, че през 2017 година се чака лек растеж на продажбите на смарт телефони, през 2018-та покачването евентуално ще бъде по-високо от плануваното по-рано” – споделя Коза.

Според прогнозите на IDC, през 2017 година производителите на смарт телефони ще пускат по-1,49 милиарда апарати, което ще усъвършенства резултатите от миналата година с 1,7%.

Анализаторите не виждат признаци на закъснение в сегмента на високия клас смарт телефони, предвид на което през 2017 година се чака нарастване на междинната цена на апаратите с повече от 7%. Основната мощ зад този напредък, ще бъдат флагманските фаблети, като iPhone X, LG V30 и Гугъл Pixel 2.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР