От Интерпол във Вашингтон преди около час и половина в

...
От Интерпол във Вашингтон преди около час и половина в
Коментари Харесай

Цацаров: От Вашингтон поискаха да бъдат задържани още четирима българи, отказахме

От Интерпол във Вашингтон преди към час и половина в българското Министерство на външните работи са получени документи да бъдат арестувани още четири български лица. Две дами и двама мъже, те са открити в София. Прокуратурата обаче няма да пристъпи към задържане на лицата. Това заяви основният прокурор Сотир Цацаров, който направи изказване по отношение на настояването за изгонване на българския жител Желяз Андреев, предава Фокус.

Главният прокурор посочи, че става дума за двама мъже - родени през 1980 година и 1986 година, и две дами - родени през 1987 година и 1969г., за които е открито от органите на Министерство на вътрешните работи, че се намират на територията на град София и единствените дейности, които могат да бъдат подхванати по отношение на тях е неотложно издаване на разпореждане и задържане. „ Задържането се претендира на същото съображение, каквото се претендира за Желяз Андреев - въз основата на същите обвинявания, на същите правосъдни актове, които са издадени.
Това значи, че Върховната касационна прокуратура следва да задържи лицата за 72 часа и да изпрати преписката на съответния способен областен прокурор, който би трябвало да внесе претенции в Софийски градски съд за краткотрайно задържане ", изясни Цацаров.
"Българските жители би трябвало да бъдат предпазени от българската прокуратура ", сподели още Цацаров.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР