От името на лидера на ГЕРБ и министър-председател заявявам, че

...
От името на лидера на ГЕРБ и министър-председател заявявам, че
Коментари Харесай

Проф. Гечев: БСП иска дискусия за партийните субсидии. Горанов: Без ГЕРБ!

От името на водача на ГЕРБ и министър-председател декларирам, че няма да участваме в претенции от Българска социалистическа партия диалог за партийните дотации. Това сподели министърът на финансите Владислав Горанов в отговор на поканата от проф. Румен Гечев от името на Българска социалистическа партия за полемика по тематиката за партийните дотации, съобщи Агенция „ Фокус “.

„ Ние бяхме една от партиите, която е страдала от отбрана на тезата, че политическите партии би трябвало да имат задоволително запаси, без да изпадат според. Не останах с усещането, че претендентите на левицата страдат от липса на запас за финансиране на техните акции. Не желаех да обръщам дебата в политически. Заявявам от името на водача на ГЕРБ и мой началник в държавното управление - няма да участваме в този спор ", сподели още Горанов.

Той уточни, че преди по-малко от няколко месеца ГЕРБ е взела своето решение и то е било одобрено с болшинството на Народното събрание.

" Обръщам се към сътрудниците от левицата, свободни сте да организира този спор и в случай че намерите болшинство и стане закон, ние от държавното управление ще се подчиним от позиция на фискалната рамка “, акцентира Горанов. Той съобщи, че Българска социалистическа партия не би трябвало да разчитат, че от ГЕРБ ще застанат пред левицата като смокиново листо.

" От името на Българска социалистическа партия предлагам да създадем среща и диалози по тематиката за дотациите на партиите, не може тази тематика да е предрешена ", съобщи проф. Румен Гечев по време на разискването на Закона за държавния бюджет за 2020 година в Комисията по бюджет и финанси. Той уточни, че е акредитиран от парламентарната си група.

" Въпросът не е единствено партиен, той е въпрос на демокрацията, а тя е значима за разискването на бюджета. Ние сме подготвени сред първо и второ четене да дадем съответни данни, да създадем съответни оферти ", посочи още проф. Румен Гечев. Според него ще има полемика, само че нищо няма да бъде променено.

„ И в пленарна зала ще отчетем и някои позитиви в бюджета, защото има и позитиви. Повечето изказващи се стопираха на позитивите, ще се спра на някои изводи. Първо, ние от опозицията се оказахме прави, тъй като ще извадим данните от прогнозите на Министерство на финансите и ще видите, че бяхме прави, когато казахме, че занижавате темповете на растежа и приходите “, съобщи още проф. Гечев.

„ Ние разбираме, че множеството министри на финансите се стремят да си слагат по-ниска преграда, с цел да отчетат по-добри резултати. Отчитането на по този начин наречените преизпълнения не е никакво преизпълнение, а приближаване на действителността до прогнозите, които опозицията е направила “, уточни още проф. Гечев. Той попита, в случай че ще пораства Брутният вътрешен продукт, за какво ще понижава делът на приходите в него, а ще нараства събираемостта.

„ Едно от двете е правилно, няма по какъв начин и двете да се правилни “, разяснява още проф. Гечев и регистрира, че това няма по какъв начин да стане чисто аритметично.

„ Ние вършим противоположното на това, което ни се предлага от Европейска комисия и от други “, сподели още проф. Гечев. Той разкритикува бюджета и от позиция на вложенията.

„ Няма капиталов фонд. Вижте политиките на Франция, Германия и други “, прикани още той. Проф. Румен Гечев регистрира, че се понижават финансовите разноски на фона на това, че те порастват в цяла Европа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР