От "Има такъв народ" заявиха, че са единствената партия, която

...
От "Има такъв народ" заявиха, че са единствената партия, която
Коментари Харесай

Филип Станев от ИТН: Нека забравим това, което се случи

От "Има подобен народ " обявиха, че са единствената партия, която желае смяната. Какво ще предложат и за какво поддържаха президентската двойка Румен Радев - Илияна Йотова?

"Нашата поддръжка беше декларирана още преди основаването на Инициативния комитет, чийто член съм аз, по издигането на кандидатурата на президента Радев и вицепрезидента Йотова. Аргументацията е доста елементарно разбираема, тя е забележима в последните 5 години - един влиятелен мъж, който си извоюва позиции на интернационалната сцена на почитан политик. Един човек, който постоянно е стоял до българските жители. Знаете, той излезе на митингите, поддържа ги ", сподели Филип Станев от "Има подобен народ " в студиото на "България заран ". По думите му не става въпрос за селекция от серия претенденти.

"Нашата поддръжка беше ясна изнапред. Нямахме потребност да забележим другите претенденти. В демокрацията да имаш избори е най-ценното нещо. Нека да има други претенденти, огромна част от тях също са почтени хора. Но президентът Радев е любимец ", безапелационен е Станев. Той напомни, че последните 2 пъти социологическите изследвания са били надалеч от действителността.

"За 45-ия парламент се смяташе, че ние ще се борим за трето-четвърто място. Там ни слагаха с Движение за права и свободи. Ние станахме втори. А пък за идващите избори споделяха, че ще бъдем втори, а за какво не и трети. Ние станахме първи, с дребна разлика от първия. Социологията не е за подценяване, въпросът е, че в България през последните години тя съществено се разминава с това, което се случва след това на вота ", акцентира Филип Станев в ефира на Bulgaria ON AIR. И показа, че се надява на висока изборна интензивност.

"Има подобен народ " постави оптимални старания да има кабинет. Той не се случи не поради това, което направи Има Такъв Народ в преговорния развой, а поради дейностите на останалите политически играчи. Ние няма по какъв начин да мислим, че сме разочаровали гласоподавателите. Има Такъв Народ в тези два къси Народното събрание, мислейки законопроекти, които се трансфораха в закони, са една доста професионално и добре свършена работа. Актуализацията на бюджета нямаше да бъде допустима без парламентарната група на "Има подобен такъв " и най-много нейните специалисти ", добави той.
Попитан какви неизпълними условия са предложили от другите партии, с цел да няма постоянен кабинет сега, Станев отговори:

"Поставиха се някои лични условия по състава на кабинета, които в началото бяха декларирани, че ще отсъстват. Говоря за "Демократична България ". Те споделиха, че няма да се бъркат в персоналния състав на кабинета. После внезапно господин Иванов прочете една странна декларация от парламентарната естрада за "дългата ръка на Движение за права и свободи ", което е откровена неистина. Ако имаше обстоятелства и доказателства, той трябваше от дълго време да ги е показал на българското общество. "

От партията на Слави Трифонов дадоха поръчка, че ще бъдат извънредно диалогични след вота. "Трябва да забравим това, което се случи, с цел да може да тръгнем напред. Ако непрекъснато гледаме това, което се случи като спор, не е добре ", сподели Станев.

"Позицията, която ще заемем в политическото класиране, не е трансформирала това наше желание. Кабинет би трябвало да има. Хората го желаят. Виждате какъв брой е мъчно сега - стопански, не знам по какъв начин ще се развие пандемията, не знам ще има ли мощна бежанска вълна. Трябва да има устойчиво ръководство. Компромиси ще се вършат, да. И то освен от "Има подобен народ ". Когато специалистите работят качествено и професионално - тогава е доста по-лесно за политическите лица да вземат решение. А появяването на нови политически субекти е хубаво за цялото общество. "Има подобен народ " е първият нов мощен политически индивид. Г-н Петков в този момент основава своя. Това е пътят и бъдещето ", сподели още Станев.

Според него хипотетично е допустимо да забележим партньорство сред "Има подобен народ " и "Продължаваме смяната ".

А за случая, в който Трифонов разкритикува остро Борисов поради изявлението на последния за жертвите на Ковид-19 в България, Филип Станев показа: Има хора, които са лишени от емпатия. Да се употребява човешки живот, който е изгубен, това е покруса. Тези хора имат фамилии, близки, другари. И внезапно някогашният министър председател, който в никакъв случай не се е отличавал с изключително положително образование, да употребява такава грозна дума.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР