От Има такъв народ са готови на разговори с доскорошните

...
От Има такъв народ са готови на разговори с доскорошните
Коментари Харесай

ИТН са готови на разговори с ПП, БСП и ДБ. Червени линии няма да поставят

От " ИТН " са подготвени на диалози с досегашните си съдружни сътрудници от " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия и " Демократична България ". Това стана ясно след днешните съвещания на политическата групировка при президента Румен Радев.

" Добре е водачите да правят отстъпка настрана, а да излязат специалистите от А-отборите. Червени линии няма да слагаме. ", съобщи Ива Митева от " ИТН ".

Председателят на парламентарната група на " ИТН " Тошко Йорданов посочи, че от групировката няма да водят диалози за бъдещо ръководство с ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ".

" Едни нови избори няма да произведат кой знае каква друга картина, може да се влезе в нов цикъл. И в случай че няма работещ парламент, не можем да приказваме за каквото и да е законодателство и по Плана за възвръщаме. Затова в случай че сега има политическа партия, която тласне страната към избори, ще носи отговорност за това ", съобщи Станислав Балабанов от Има Такъв Народ, представен от Българска национална телевизия.

От " ИТН " ще работят за правосъдната промяна, антикорупционното законодателство, както и по-добро опазване на здравето, обучение и обществена политика, добави Ива Митева.

Президентът Румен Радев организира през днешния ден съвещания с представители на парламентарните групи в 47-ото Народно заседание. Това е вторият кръг съвещания преди да вземе решение на коя от тях да връчи третия мандат за сформиране на държавно управление.

В последните дни всяка от парламентарните групи ясно изрази отношението си към политическата обстановка. Българска социалистическа партия, " Демократична България " и " ИТН " са подготвени да договарят за сформиране на държавно управление. И трите партии обявиха, че не биха присъединили в диалозите ГЕРБ и Движение за права и свободи.

От " Продължаваме промяната " оповестиха, че с изключение на с опозиционните не биха разговаряли и с " ИТН ", в случай че мандатът отиде при тях. За опозицията в лицето на ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и " Възраждане " най-вярната опция на политическата рецесия са предварителни избори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР