От групата на социалистите смятаме, че минималната работна заплата трябва

...
От групата на социалистите смятаме, че минималната работна заплата трябва
Коментари Харесай

Петър Витанов: Минималната работна заплата трябва да се увеличи със 150 лв.

" От групата на социалистите считаме, че минималната работна заплата би трябвало да бъде 60% от междинната работна заплата за всяка една държава-членка на Европейски Съюз. С минимална работна заплата 610 лева над 1 милион български жители са до прага на беднотия. " - сподели Петър Витанов, началник на Делегацията на българските социалисти в Екологичен потенциал, пред Нова телевизия. Според изчисленията, в случай че минималната работна заплата стане 60% от междинната работна заплата, то в България тя ще се усили със 150 лева и ще нарасне до 760 лева

" За представителите на нашата група това е отбрана за служащия и опция за по-добър живот на българите. Как си представяте една майка да отгледа едно или повече деца със заплата от 610 лева? " - продължи евродепутатът на левицата.

Той означи, че с въвеждането на този механизъм за европейските служащи, сивият бранш ще се свие, изключително в България, където с изплащането на минималната работна заплата има процедура и за в допълнение предоставяне на пари на ръка.

" Механизмите могат да бъдат разнообразни, като точно тези полемики са подети под натиска на групата на социалистите, тъй като Европа се базира на три правилото - благополучие, правдивост, резистентност. Европа към момента има най-напредналите системи за обществена сигурност, а това предложение е точно такова ", съобщи Витанов. Той и подсети, че с приемането на този механизъм, постъпленията в държавната хазна от налози също ще се усилят, което ще усили държавния бюджет. "
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР