От Google ще плащат на медии партньори в три страни

...
От Google ще плащат на медии партньори в три страни
Коментари Харесай

Google ще плаща на партниращи медии

От Гугъл ще заплащат на медии сътрудници в три страни и ще предложат на някои консуматори безвъзмезден достъп до платени новинарски уеб сайтове, оповестиха от софтуерния колос.

Съобщението идва след правосъдни борби във Франция и Австралия поради отхвърли на Гугъл да заплаща на новинарски организации за наличие. В обява в блога компанията съобщи, че ще започва " лицензионна стратегия за възнаграждение на издателите за висококачествено наличие за ново прекарване на новините ", което би трябвало да стартира по-късно тази година.

Бред Бендър, вицепрезидент на Гугъл по ръководство на артикули, съобщи, че те са били в полемики с партниращи издателства - в това число Spiegel Group в Германия, Schwartz media в Австралия и бразилския Diarios Associados - от няколко месеца.
 

— George Roussos (@baphometx)

Гугъл ще предложи също по този начин да заплати за безвъзмезден достъп на потребителите да четат публикации на заплатен уебсайт на на издател “, се споделя в изказването, без да се оферират спомагателни детайлности.

Бендер съобщи, че програмата ще помогне на издателите „ да обезпечат доходи от наличието си посредством усъвършенствано прекарване на разказването “. Той добави, че това ще се основава на самодейността Гугъл News 2018, план на стойност 300 милиона $, който има за цел да се оправи с дезинформацията онлайн и да помогне на новинарските уеб сайтове да порастват финансово.

Това се случва на фона на засилващите се апели интернет софтуерни титани, по-специално Гугъл да заплащат за наличие.

Редица европейски и международни медии, в това число AФП, приканват Европейския съюз да одобри закони, които изискват интернет фирмите да заплащат за създавания от тях материал.

През април регулаторът на конкуренцията във Франция съобщи, че компанията би трябвало да стартира да заплаща на медийните групи за проявление на тяхното наличие, като ѝ подреди да стартира договаряния, откакто от месеци наред отхвърля да съблюдава новия европейски закон за цифрови авторски права.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР