От години те търсят институцията, която да реши проблема с

...
От години те търсят институцията, която да реши проблема с
Коментари Харесай

Жители на Панчарево и спортисти почистиха езерото и района около него

От години те търсят институцията, която да реши казуса с почистването както на езерото, по този начин и на реките, които се вливат в него. Тъй като казусът остава неуреден, те към този момент изпратиха недоволство до Европейската комисия, че екологичните стандарти за чистотата на езерото не са съблюдават.

Панчарево, Район Панчарево
 © Българска национална телевизия
Спортисти, поданици на квартала, възпитаници от локалното учебно заведение чистиха през днешния ден региона към Националната гребна база.
Михаела, 83 ОУ " Елин Пелин “: Всички би трябвало да чистят и не би трябвало да си изхвърлят боклуците на земята, тъй като по този начин замърсяват цялата природа.
Колкото до самото езерото, с цел да го почистят от тинята и боклуците, с лодките си вътре влязоха младежи от спортните клубове по гребане.
Виктор Ваклинов, Каяк клуб „ Левски “: Има доста водорасли, заплитат се греблата, в долната част на езерото е станало като тресавище. Пламена Петрова, треньор от състезателен клуб " Левски ": Колкото и да чистим крайбрежията казуса, с цел да се заблатява езерото са тези наноси като този проблем е елементарно решим. Просто да почистят реките, които се вливат, да ги разширят, с цел да могат да отмият това и езерото да стане още веднъж годно за спорт.  Панчаревското езеро е нечисто, алармираха спортисти Панчаревското езеро е нечисто, алармираха спортисти
Мръсотия и отпадъци в езерото край Панчарево и то в първите дни на пролетта. За казуса алармират спортисти от Гребната база, която се намира край...

Кой обаче да стори това - към този момент няколко години институциите си трансферират казуса, споделят тук.
Галина Бел, ръководител на Сдружение за развиване на Панчарево и Кокаляне: Искаме да ни извърнат внимание, желаеме да се вземат ограничения най- най-после това езеро да получи това, което заслужава, тъй като 38 години тук нищо не е почиствано.
От Сдружението са изпратили писмо до Европейския комисар по екологията, в което са описали казуса и с което го молят за помощ.
 Акция за почистването на Панчаревското езеро Акция за почистването на Панчаревското езеро
Жителите на Панчарево през днешния ден почистват езерото в квартала и покрайнините му. Проблемите със замърсяването са от години, а институциите са абдикирали, твъ...
 © БНТ
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР