От години собственик на ресторант в кюстендилското село Слокощица популяризира

...
От години собственик на ресторант в кюстендилското село Слокощица популяризира
Коментари Харесай

Ресторантьор от Слокощица привлича туристи с екохрана, произведена в района

От години притежател на ресторант в кюстендилското село Слокощица разпространява локалната обичайната кухня. Заведението му притегля целогодишно клиенти с домашно приготвени ястия. Основната част от продуктите, които употребява са от екоземеделие.

Слокощица, Кюстендил

Петър Петрушев оферират в ресторанта на хотела си в селото храни главно създадени от локалните хора. Гозбите се подготвят по остарели български предписания, като всичко се обработва на натурален огън.
Петър Петрушев: “Готвенето на дърва е едно нещо, което аз ужасно доста почитам. През годините съм пробвал да сготвям съвременна кухня и дори съм имал проблеми на една Нова година и по тази причина към този момент акцентираме на много по-традиционни ястия, нещо по-традиционно българско. ”
Най-голямата атракция за гостите са домашните животни, които се намират върху зелените покриви на постройките на комплекса.
Петър Петрушев: “Направихме близо 600 кв.м зелени покриви, които са естествена изолираност, лятото пазят от топлината, само че в това време имаме доста сериозен проблем с поддръжката. И ние сме го решили със качването на зайчета и козлета по покривите. Оказа се, че са страхотна атракция. ”
За отоплението на комплекса хотелиерът употребява костилки от череши и сливи, а всяка от стаите е обзаведена от естествени материали.
Петър Петрушев: “Всички са направени с естествени материали, с дърво, което в нашия район можеш да го намериш относително на ниска цена, камък, който също е безвъзмезден в природата към момента. ” Гостите могат да се разходят с колело до локалните естествени забележителности – Скакавишки водопад и хижите на територията на Осоговската планина.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР