От години говорим, че България се управлява от олигархия. Проблемът

...
От години говорим, че България се управлява от олигархия. Проблемът
Коментари Харесай

Огнян Минчев: Компроматите са част от общия процес на деградация на политическия процес у нас

„ От години приказваме, че България се ръководи от олигархия. Проблемът е, че през последните 10 години този кръг на олигархичната взаимозависимост – стопанска система, политика, надзор върху общество, се затвори и непрестанно примката се стяга и удушава един или различен аспект от системата на демократично ръководство на България “. Това разяснява пред БНР политологът Огнян Минчев. „ Компроматите със фотосите на премиера Бойко Борисов са част от общия развой на деградация на политическия развой в България “, добави той.
„ Олигархията си създава непрекъснато така наречен „ политически планове “, които бързо се пукат като балони, а са създадени за заблуда за опция. Тази система отрязва опциите за опция. Хората, които са на власт, в случай че се сменят, се сменят не посредством механизми, артикул на зрели публични решения, а се ръководи от все същите олигархични ползи с разнообразни добавки от така наречен „ обединения “ или промени на политики “, съобщи той в предаването „ Неделя 150 “.
Според Минчев гражданското общество у нас е отслабено и обезкръвено. „ Тезата за програмен кабинет на Движение за права и свободи е класическа теза на политическата безнаказаност. Това е форматът, в който можеш да си на власт, да крадеш необмислено и в същото време да не носиш отговорност. В този формат, в случай че няма различен метод, и сегашните властващи биха взели участие, в случай че алтернативата е да не вземат участие въобще “, добави в коментара си политологът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР